1.034.149

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A csodálatos Tai Chi Chuan

Az önvédelemtől a testformálásig

Szerző

Kiadó: Tigrisszív Bt.
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-04-6119-6
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Részletesen ismertetjük azt az alapvető gyakorlatsort, amelynek begyakorlásával megérthetjük a Tai Chi Chuan lényegét. A számtalan részletes, jól áttekinthető fotó reméljük minden olvasót mozgásra buzdít. Alapos magyarázatokkal azt szeretnénk elérni, hgoy ne csak sokat, hanem jól is mozogjunk. Ne felejtsük el, hogy amit így megtanultunk, az eredetileg egy önvédelmi mozdulatsor, egy évszázadok alatt kidolgozott praktikus mozgásrendszer. Önvédelmi tanácsokat is adunk és számos páros gyakorlatot tanítunk meg. Reméljük ezeknek sem az utcán kell majd hasznát látnunk, hanem "csak" a páros játék örömében. Ha az önvédelemre koncentrálunk, akkor nélkülözhetetlen a "tapadó kezek" gyakorlatok is, amelyek nem egy-egy meghatározott támadó mozdulatra adandó válaszreakcióra tanítanak meg, hanem érzéket fejleszenek ki, hogy bármilyen támadást tudjunk kontrollálni, és a legmegfelelőbb pillanatban reagáljunk. A most leírt technikák semmilyen felszerelést és edzőtermet nem igényelnek. Jó példája ennek... Tovább

Fülszöveg

Részletesen ismertetjük azt az alapvető gyakorlatsort, amelynek begyakorlásával megérthetjük a Tai Chi Chuan lényegét. A számtalan részletes, jól áttekinthető fotó reméljük minden olvasót mozgásra buzdít. Alapos magyarázatokkal azt szeretnénk elérni, hgoy ne csak sokat, hanem jól is mozogjunk. Ne felejtsük el, hogy amit így megtanultunk, az eredetileg egy önvédelmi mozdulatsor, egy évszázadok alatt kidolgozott praktikus mozgásrendszer. Önvédelmi tanácsokat is adunk és számos páros gyakorlatot tanítunk meg. Reméljük ezeknek sem az utcán kell majd hasznát látnunk, hanem "csak" a páros játék örömében. Ha az önvédelemre koncentrálunk, akkor nélkülözhetetlen a "tapadó kezek" gyakorlatok is, amelyek nem egy-egy meghatározott támadó mozdulatra adandó válaszreakcióra tanítanak meg, hanem érzéket fejleszenek ki, hogy bármilyen támadást tudjunk kontrollálni, és a legmegfelelőbb pillanatban reagáljunk. A most leírt technikák semmilyen felszerelést és edzőtermet nem igényelnek. Jó példája ennek a szintén ismertetésre kerölt Qingong gyakorlatsor, amely akár reggeli tornaként is alkalmas a napi rendszeres testgyakorlásra. Mivel nem célunk a misztifikálás, ezért orvosi szempontból is megalapozott módon vizsgáltuk a gyakorlatok szervezetre kifejtett hatását. Tanácsokkal később is állunk olvasóink rendelkezésére.
Az első tanács: Minél előbb kezdjünk el gyakorolni? Olvasni ráérünk azután is. Vissza

Tartalom

Tartalom5
Előszó6
Bevezetés7
A Tai Chi története9
A Tai Chi és az egészség11
A 24 formából álló gyakorlatsor12
Önvédelmi alkalmazások92
Tapadó kezek111
Qigong gyakorlatok117
Irodalom151
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv