1.035.153

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A görögök és rómaiak játékai

Szerző
Fordító
,
Kiadó:
Kiadás helye: Kassa
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 222 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott Bernovits Gusztáv könyvnyomdájában. 83 fekete-fehér ábrával illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A görög és római népnek, mint az ókori civilisatió zászlóvivőinek igazi jelleme nemcsak politikai, vallási és katonai intézményeik fejlettségében mutatkozik meg, hanem fényesen visszatükrözik az... Tovább

Előszó

A görög és római népnek, mint az ókori civilisatió zászlóvivőinek igazi jelleme nemcsak politikai, vallási és katonai intézményeik fejlettségében mutatkozik meg, hanem fényesen visszatükrözik az mindennapi életük egyes jeleneteiben, különösen pedig társas érintkezéseikben és játékaikban. Dr. Richter munkája a klasszikus kor népeit épen erről az oldalról mutatja be. Vonzó és érdekes előadásban vázolja a gyermekek, ifjak és felnőttek mindenféle játékait, a sport külömböző nemeit, a görögök nagy nemzeti ünnepélyeit s a római circus és amphitheatrum érdekfeszítő és izgató látványosságait. Ez a népszerű modorban szerkesztett munka ép oly érdekes lehet az olvasó közönségre, mint különösen a tanuló ifjúságra nézve, mely utóbbinak munkakedvét fokozni fogja az ókori remekirók szorgalmas tanulmányozását illetőleg. A szerző czélszerű illustratiókkal kiséri fejtegetéseit, melyeket egytől-egyig a fordításba is átvettünk.
Egyébiránt a mü magyar kiadásánál főkép a tanuló ifjúság érdeke lebegett szemeink előtt, kiváltképen a testi nevelés szempontjából. Ezt a szempontot pedig manapság a magas tanügyi kormány egész lelkesedéssel karolja föl az ifjuság hasznára és javára. Nem lehet tehát fölösleges dolog egy oly kisebb munka átültetése irodalmunkba, mely annyi sok helyes nevelési elvnek gyakorlati alkalmazását irja le azoknál a népeknél, melyeknek nyelvét és irodalmát ifjuságunkkal megismertetni és megkedveltetni iparkodunk az egész középiskolai tanfolyamon keresztül.
Magát a forditást illetőleg csak annyit jegyzünk meg, hogy abban hűségre, érthetőségre és magyarosságra törekedtünk. Midőn e helyütt is elismerő köszönetünket nyilvánítjuk a szerzőnek, hogy műve lefordításába örömmel és készséggel beleegyezett: azt a művelt közönség és a magyar tanügy barátai szives jóakaratába ajánljuk.
Kassán, az 1894. év augusztus havában. Vissza

Tartalom

I. A gyermekjátékok 7
II. A gyermekek tornajátékai s az ifjak tornaversenye 29
III. Sport és vadászat 55
IV. A koczkajáték 74
V. Találós mesék és más társas játékok 89
VI. Az olympiai versenytér és környéke 108
VII. Az olympiai játékok 124
VIII. A rómaiak circusi játékai 154
IX. Vivójátékok és állatviadalok az amphitheatrumban. A tengeri csata játéka 174
X. A rómaiak ünnepi játékai és azok jelleme 205

Dr. Richter W.

Dr. Richter W. műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Richter W. könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv