1.034.900

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer-áruismeret I.

Szerző
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 179 oldal
Sorozatcím: A vendéglátás kérdései
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-637-188-1
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Malomipari termékek3
A gabonafélék jellemzése és fajtái3
A gabonaszem összetétele és táplálkozástani jelentősége6
A gabonafélék feldolgozása8
Őrlemények8
Hántolt termékek12
Egyéb eljárásokkal készült termékek13
Sütő- és tésztaipari termékek15
Kenyér 16
A kenyér készítése16
A kenyér minősége19
Kenyérfajták23
Sütőipari fehértermékek 25
Szárított tészták30
A szárított tészták jellemzése30
A szárított tészták minősége32
Cukor- és édesipari termékek35
Természetes édesítőszerek36
Cukor36
Méz40
Mesterséges édesítőszerek42
Édesipari termékek43
Cukorkák44
Kakaó- és csokoládéáruk47
Nugátok és nugátszerű készítmények51
Édesipari lisztesáruk53
Diabetikus édességek54
Gyümölcsök56
A gyümölcsök összetétele és táplálkozástani jelentősége56
Hazai gyümölcsök60
Almatermésű gyümölcsök60
Csonthéjas termésű gyümölcsök61
Bogyótermésű gyümölcsök62
Kabaktermésű gyümölcsök64
Száraztermésű gyümölcsök64
Déligyümölcsök66
Friss déligyümölcsök66
Szárított déligyümölcsök68
A gyümölcsök tartósításának termékei69
Zöldségfélék és gombák72
A zöldségfélék összetétele és táplálkozástani jelentősége72
A zöldségfélék csoportosítása75
Burgonyafélék75
Káposztafélék76
Gyökérgumósok79
Kabakosok80
Hagymafélék81
Hüvelyesek82
Levélzöldségek82
Évelő zöldségek83
Gombák83
A zöldségfélék és gombák tartósításának termékei84
A hús és feldolgozásának termékei86
A hús szerkezete és összetétele86
A hús minősége90
A hús romlásos jelenségei92
A húst szolgáltató állatok húsának jellemzése93
Nagy vágóállatok94
Baromfifélék94
Vadon élő állatok97
Halak és egyéb hideg vérű állatok101
A húsfeldolgozó-ipar termékei108
Töltelékes készítmények110
Darabos készítmények119
Dobozos készítmények121
A baromfifeldolgozó-ipar termékei124
Vágott baromfi124
Egyéb baromfiipari termékek127
A halfeldolgozó-ipar termékei128
Teljes konzervek128
Félkonzervek130
A tej és feldolgozásának termékei132
A tej összetétele és táplálkozástani jelentősége133
Fogyasztási tejek138
Tartósított termékek140
Tejkészítmények141
Ízesített tejkészítmények141
Savanyított tejkészítmények142
Dúsított zsírtartalmú tejkészítmények143
Tejtermékek 145
Vaj 145
Túró146
Sajt148
Étkezési zsiradékok155
A zsiradékok összetétele és táplálkozástani jelentősége157
Sertészsír159
Étolaj161
Margarin162
Tojás166
A tojás szerkezete és összetétele167
A tojás minősége és forgalmazása170
Felhasznált és ajánlott irodalom176
Tartalomjegyzék177

Dr. Sahin-Tóth Gyula

Dr. Sahin-Tóth Gyula műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Sahin-Tóth Gyula könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv