1.029.839

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Italismeret

Kísérleti jegyzet a vendéglátóipari szakközépiskolai hallgatók számára

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Gastro Manager Vendéglátóipari Dolgozók Szakközépiskolája
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 198 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés4
Alkoholtartalmú italok5
Bor10
A szőlőnövény jellemzése11
A szőlő növénytani leírása11
A szőlő környezeti adottságai12
A hazánkban termesztett szőlőfajták13
A bor készítése16
A szőlő feldolgozása16
A must kierjesztése17
A bor kezelése20
Alapvető pinceműveletek21
Iskolázó pinceműveletek23
Javító pinceműveletek26
A bor forgalomba hozatala27
A borok palackozása29
A borok szállítása33
A borok tárolása34
A bor minősége35
A bor kémiai összetétele36
A bor érzékszervi tulajdonságai40
A bor rendellenes elváltozásai45
A borok fő típusai56
Természetes borok56
Likőrborok61
Szénsavas borok69
Magyarország borvidékei és természetes borai76
A bor helye az étrendben96
A bor fogyasztása96
Az ismertebb borfajták jellemzői98
Borfogyasztási szoksok, kulturált borfogyasztás101
A szőlőművelés és a bortermelés hagyományai Magyarországon117
Sör124
Mezopotámiától napjainkig124
A sörgyártás nyersanyagai127
A sör készítése130
Malátagyártás130
Sörlékészítés131
A sör minősége136
A sör kémiai összetétele136
A sör érzékszervi tulajdonságai139
A sör rendellenes elváltozásai142
A sörök fő típusai144
A sör forgalomba hozatala147
Szeszesital-ipari készítmények154
Pálinkák 155
Valódi pálinkák156
Különleges pálinkák161
Kereskedelmi pálinkák162
Egyéb készítmények162
Likőrök164
Kereskedelmi likőrök164
Különleges likőrök165
Kevert italok167
Egyszerű kevert italok167
Kevert báritalok168
A szeszesital-ipari készítmények minősége169
A szeszesital-ipari készítmények forgalomba hozatala172
Ismertebb külföldi pálinka- és likőrkészítmények173
Alkoholmentes italok180
Gyümölcs- és zöldséglevek182
Szörpök185
Szénsavas üdítőitalok187
Cukrot nem tartalmazó szénsavas üdítők188
Cukortartalmú szénsavas üdítők192
Felhasznált és ajánlott irodalom195
Ábrajegyzék, táblázatok jegyzéke198
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv