A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Üzemgazdaságtan II/II.

A vendéglátóipari szakközépiskolák III. osztálya számára/Kézirat

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 110 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-220-352-4
Megjegyzés: Kézirat. Átmeneti tananyag. III. változatlan kiadás. Tankönyvi szám: 21 913/II. Néhány fekete-fehér ábrával.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"A vendéglátóipar munkája A vendéglátóipar a belkereskedelem gazdasági ágazathoz tartozik. Sajátos kiskereskedelmi - termelő és értékesítő, valamint szolgáltató - tevékenységet... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"A vendéglátóipar munkája A vendéglátóipar a belkereskedelem gazdasági ágazathoz tartozik. Sajátos kiskereskedelmi - termelő és értékesítő, valamint szolgáltató - tevékenységet folytat. Élelmiszereket szerez be, melyeket feldolgoz (ételeket, cukrászsüteményeket stb. készít) és értékesít, vagy feldolgozás nélkül (pl. italok) hoz forgalomba. A vendéglátóiparnak ezt a tevékenységét, melynek közös jellemzője, hogy árufelhasználással jár, áruforgalomnak nevezzük. Van azonban olyan munkája is, amely árufelhasználást nem okoz. A szállodák pl. nem árut, hanem szállodai szobákat értékesítenek, azaz azok használatra való átengedésével biztosítják, hogy az otthonuktól távollevők szálláshoz jussanak. Ezek tehát nem árut, hanem szállodai szobákat adnak el. A legtöbb vendéglátóipari egységben található ruhatár, zenével, műsorral, vagy más módon gondoskodnak a vendégek szórakoztatásáról. A vendéglátóiparnak azt a tevékenységét, amely nem árufeldolgozás, vagy áruértékesítés eredménye, szolgáltatásnak nevezzük.
A vendéglátóipari üzlet és vállalat
A fogyasztók részére az értékesítést és szolgáltatást a vendéglátóipari vállalatok hálózatába tartozó üzletek nyújtják. Az üzletek nem egyformák. Áruforgalmuknak, értékesítési módjuknak, szolgáltatási körüknek megfelelően üzlettípusok alakultak ki. Így vannak éttermek, kávéházak, cukrászdák, eszpresszók, bárok, büfék, italüzletek. Ezen fő csoportokon belül is vannak eltérések. Általában minden üzlettípust két nagy csoportra lehet osztani, a hagyományos és az önkiszolgáló értékesítési módot alkalmazókra. Az üzletek termelő, értékesítő és szolgáltató munkájában esetleg kisegítő üzemek is közreműködnek. A kisegítő üzemek egy része termelést folytat. Ilyenek a központi hidegkonyhák vagy cukrászatok, amelyek több cukrászda, eszpresszó stb. késztermék ellátását végzik. A kisegítő üzemek másik része az üzletek munkáját közvetve segíti. A központi raktárak az üzletek zavartalan áruellátását, a karbantartó részlegek, a mosodák az üzletek működésének folyamatosságát biztosítják." Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Üzemgazdaságtan II/II. Üzemgazdaságtan II/II. Üzemgazdaságtan II/II.

A borító kissé foltos.

Állapot:
980 Ft
490 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Üzemgazdaságtan II/II. Üzemgazdaságtan II/II.
Állapot:
980 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv