kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Keszthelyi Agrártudományi Egyetem |
---|---|
Kiadás helye: | Keszthely |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 313 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-7741-67-4 |
Megjegyzés: | Megjelent 473 példányban. |
Plenális ülés | |
1981. augusztus 18-án | |
Dr. Dr. H. C. Varga János: Megnyitó | 5 |
Dr. Kovács István: Takarmánygazdálkodás-energiagazdálkodás | 7 |
Dr. Dr. h. c. Varga János: Szálastakarmányok szerepe és jelentősége a takarmánygazdálkodásban | 21 |
Dr. Lengyel Lajos: A gyepgazdálkodás tapasztalatai és a fejlesztés lehetőségei az AGROCOOP gazdaságaiban | 41 |
Dr. Barcsák Zoltán: A gyepre alapozott husmarha-tartás lehetőségei az északi hegyvidéken | 50 |
Dr. Fogarasi László: Szálas- és tömegtakarmány gazdálkodás az állami gazdaságokban | 54 |
Dr. Ecker István: Hazai gyepgazdálkodás helyzete és fejlesztésének lehetőségei | 60 |
Prof. Ing. Stanislav Lichner - Ing. Jozef Simko: Telepített legelők használata Szlovákia láp területein | 68 |
N. G. Andrejev akadémikus - V. A. Tyulgyukov rektorhelyettes: A legelők agrofitocönózisai kialakulásának szabályozása | 70 |
Dr. Késmárki István: A lucerna kezdeti fejlődésének vizsgálata az 1. évi hozam növelése érdekében | 75 |
Dr. Haraszti Ede: Gyepgazdálkodással kapcsolatos állategészségügyi kérdések | 82 |
Dr. Szabó Ferenc: Lápi legelőkön tartott hushasznu szarvasmarhák ásványianyag ellátottsága | 89 |
Dr. Sc. L. Schmidt: A lucernalevél gépi betakaritása a nyersfehérjében gazdag és nyersrostokban szegény takarmány előállitásának racionális módszere | 95 |
Dr. Ivány Károly: A higtrágya felhasználási lehetőségei a gyepek tápanyagellátásában | 102 |
1981. augusztus 19. | |
Dr. Sc. M. Zausch: Különböző módon tartósított és előkészitett tömegtakarmányok takarmányhatása fejősteheneknél | 109 |
Dr. Bencze András: A fü silózása kémiai adalékanyagokkal | 116 |
Dr. Janez Zgajnar: Tapasztalatok a fünedv /préslé/ és a fü-pulp alkalmazásáról az állatok takarmányozásában | 124 |
Dr. Vercseg János: Nehezen tartósitható zöldtakarmányok silózása | 132 |
Dr. Járási Vincze: Lucernaszéna készités adalékanyagok alkalmazásával | 142 |
Dr. Ing. Maria Nadolnik: Fehérhere telepitésekben előforduló betegségek megoszlása és mértéke | 147 |
Dr. E. Kvanta: A lactifern és a silaferm, két uj mezőgazdasági segédanyag svédországból | 151 |
Deli László: Abraktakarmány gazdálkodás az állami gazdaságokban | 160 |
Dr. Vincze László: Az abraktakarmányok beltartalmi értékének és biológiai hatékonyságának problémái | 165 |
Dr. Fischl Géza - Sényi Péterné - Juhász Mária: Takarmányok, tápok és keverékek mikroszkópikus gombáinak előfordulása | 171 |
Dr. Czike Imre - Dr. László Alfréd - Matus József: Keveréktakarmány komponensek tároló rendszerének fejlesztése és félüzemi jellegű vizsgálata | 176 |
Dr. László Alfrédné: Extrahált repcedara takarmányként való hasznosításának korlátai és lehetőségei | 183 |
Dr. Gerencsér Vilmos - Soós Károlyné Dr.: Tojóhibrid tyukok gazdaságos fehérje ellátásának lehetőségei | 188 |
Dr. Duduk Vendel - Dr. Dósa Jenő: Nagy viztartalmu kukorica szemtermés energiatakarékos tárolása és a termék felhasználásának lehetőségei | 192 |
Gscheidt Mátyás - Dr. Buzás Gyula - Tóth Ferenc. A kukorica CCM módszerrel történő betakaritásának, tárolásának és felhasználásának müszaki, ökonómiai és szervezési tapasztalatai a Hőgyészi Állami Gazdaságban | 196 |
Dr. Kovács József - Dr. Váradi Gábor - Ridly János: A CCM kukoricacső-szilázs etetésének hatása a sertéshizlalási eredményekre | 203 |
Helmuth Claas: A CCM és a csuhés csődara /LKS/ aratásának müszaki lehetőségei CLAAS szériagépekkel | 215 |
Dr. Kovács Antal - Dr. Pásztor Károly: A silókukorica beltartalom-nemesítés tapasztalatai és eredményei | 221 |
Poszterek | 227 |
Dr. Pupos Tibor - Dr. Mezei László: A nagyüzemi pajtás szénakészitési eljárás ökonómiai értékelése | 229 |
Dr. Szodfridt Gyuláné: Gyepek ökölógiai potenciálja | 236 |
Dr. Józsa Sándor: Takarmányozás optimalizálásának néhány gyakorlati kérdése tejhasznu szarvasmarha állományoknál | 241 |
Dr. Szabó Illés: Endogén ritmusok a bendőbeni bakteriális proteinszintézis intermedierjeinek képződésében karbamid etetésekor | 245 |
Dr. Szüts Gábor: Néhány hazai husliszt aminósavösszetételének alakulása | 248 |
Dr. Nosticius Árpádné: Nyersfehérje és aminósavveszteségek a fonnyasztott lucerna üzemi silózásánál | 254 |
Dr. Bárdossy Antal - Dr. Sulyok István: A lóbab nemesitése, agrotechnikája | 258 |
Dr. Vincze László: Ujabb lehetőségek a takarmányfehérje pótlására és kompentálására baromfi takarmányokban | 264 |
Neményi Miklós: Kukoricatermesztés energetikai elemzése | 268 |
Dr. Keresztes István - Dr. Végh György: Kisérletek az árpaszalma takarmányértékének javitására ammóniás kezeléssel | 272 |
Fülöp László: A nehezen erjeszthető takarmányok silózásának néhány kérdése, valamint a müanyagok szerepe | 275 |
Dr. Arany Piroska: A kukoricának és melléktermékének hasznositása juhok takarmányozásában | 279 |
Dr. Bedő Sándor: A különböző fenológiai fázisban betakaritott és silózott kukoricanövény táplálóértéke | 283 |
Dr. Francsics Péter: Modell és üzemi vizsgálatok szemestermény száritóberendezésének üzemeltetési szinvonalának növelésére | 294 |
Dr. W. Rőtschke: Hozzászólás | 301 |
Zárszó | |
Dr. Dr. H. C. Varga János | 305 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.