1.031.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Helyőrségi művelődési intézmények vezetőinek kézikönyve I.

Szerző
Lektor

Kiadó: MN Politikai Nevelőmunka Anyagi és Módszertani Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 121 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

1978 decemberében megjelentek a Magyar Néphadsereg közművelődési tevékenységének új szabályzatai. E dokumentumok egyike a Magyar Néphadsereg helyőrségi művelődési intézményeinek szabályzata, amely... Tovább

Előszó

1978 decemberében megjelentek a Magyar Néphadsereg közművelődési tevékenységének új szabályzatai. E dokumentumok egyike a Magyar Néphadsereg helyőrségi művelődési intézményeinek szabályzata, amely a politikai főcsoportfőnök 100/1978. (HK. 40.) számú intézkedése nyomán lépett hatályba, és amelynek végrehajtását az agitációs és propaganda-csoportfőnök 101/1978. (HK. 40.) számú intézkedése rendelte el.
Az új szabályzat megjelenése után a vezető politikai szervek munkatársai, a helyőrségi művelődési intézmények igazgatói és munkatársai tájékoztatókon, továbbképzéseken ismerkedtek meg az említett intézkedésekkel, illetve a szabályzat előírásaival, széles körű eszmecserét folytatva a feladatokról. A hadsereg sajtójában tájékoztatók, cikkek, tanulmányok foglalkoztak az új szabályzattal, illetve azokkal a feladatokkal, amelyek a helyőrségi művelődési intézmények tevékenységének minőségi fejlesztése terén előttünk állnak.
Napjaink realitása tükröződik azokban a hadseregszerte fellelhető és mind jobban kibontakozó törekvésekben, amelyek célja: megújítani, minőségileg magasabb színvonalra emelni a helyőrségi művelődési intézmények tevékenységét.
Ehhez a munkához kíván segítséget adni a kiadó, amikor e kézikönyv megjelentetésével olyan segédletet ad a helyőrségi művelődési intézmények fenntartóinak, vezetőinek és munkatársainak kezébe, amely az intézményi munka szinte valamennyi területét áttekinti.
A kézikönyv szerzői az új működési szabályzat követelményeinek, illetve a jogi, ügyviteli stb. előírásoknak megfelelően értelmezik magyarázzák az intézményi munka legfontosabb elvi és gyakorlati kérdéseit, miközben általánosítható tapasztalatokat fogalmaznak meg, s ösztönzik a gyakorlatban bevált módszerek terjesztését.
Mindezek figyelembevétele mellett is nyilvánvaló, hogy a kézikönyvben közreadott ismeretek nem tekinthetők lezártnak, hiszen a mindennapi munka során számos új feladatot kell megoldani, számos új helyzet alakul ki, ezek pedig újabb és újabb megoldási módokat követelnek.
Kézikönyvünk tehát segédlet. Ahhoz adhat segítséget, hogy az intézmények vezetői a kor színvonalán értsék a munkájukkal szembeni követelményeket és a követelményeknek megfelelő, színvonalas intézményi munka irányítói legyenek. Vissza

Tartalom

Előszó3
Méreg László: A helyőrségi művelődési intézmények rendeltetése és feladatai5
Szilágyi Gyula: A helyőrségi művelődési intézmények irányítása és felügyelete17
Tóth Zsigmond: Az intézményvezető munkastílusa és munkamódszerei30
Hidy Pál: A helyőrségi művelődési intézmények kapcsolata a katonai szervekkel, a politikai, társadalmi szervekkel és művelődési intézményekkel40
Dr. Szabó Gábor: A helyőrségi művelődési intézményeket érintő munkajogi kérdések55
Faragó Imre: A helyőrségi művelődési intézmények ügyvitele78
Schneider Márta: A helyőrségi művelődési intézmények épületének berendezése és díszítése97
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv