1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szép szőlőből finom bort!

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Magyar Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 139 oldal
Sorozatcím: Kertészkedjünk okosan
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-234-609-2
Megjegyzés: A könyv fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó5
A sikeres természtés alapja: a talajvizsgálat, a szakszerű ültetés6
Takarékosan és gazdaságosan6
Csak talajvizsgálat után6
Az ültetés fogásai8
Nélkülözhetetlen a trágya érlelése12
Készítsünk minél több komposztot!14
Komposzt - gyorsabban15
Trágyázás a szőlőben16
Trágyázás gégecsővel19
Védekezzünk a klorózis ellen!20
Különleges kondicionáló és termésnövelő készítmény22
Válasszunk körültekintően23
Minőségi fehérborszőlő-fajták23
Vörösborszőlő-fajták25
Festőborszőlő-fajták26
Csemegeszőlő-fajták27
Betegségeknek ellenálló fajták27
Új szőlőfajták28
Művelésmódok30
A metszés fogásai35
Metszés előtt: rügyvizsgálat35
A kordon-, a lugas-, és a fejművelésű szőlők metszése36
Metszés után harmatgyökerezés39
A támberendezés40
Aranyat érő zöldmunkák44
Hajtásválogatás44
A termőhajtás bekurtítása46
Csonkázás47
Hónaljazás79
Kötözés, hajtásrögzítés49
Levelezés, levélritkítás51
Ápoljuk a fiatal szőlőket!51
Öntözzük a szőlőt!54
Hasznos a talajtakarás57
Szaporítás házilag58
Vesszőszedés szőlőszaporításhoz58
Új fajták gyökereztetéssel60
Szőlőpótlás bujtással, döntéssel61
Új fajták oltással64
Új fajták szemzéssel66
Az oltás és a szemzés ápolása68
A növényvédelem aranyszabályai71
Mire ügyeljünk?71
A szőlő védelme75
A szőlő vegyszeres gyomirtása81
A régi ellenség, a fagy83
A szőlőtárolás tudnivalói86
A csemegeszőlőt éretten szüreteljük!86
Tárolási módszerek87
Hőmérséklet és páratartalom89
Szüret előtti és utáni tennivalók91
Az előkészületek91
Erjesztés és tárolás94
A fajélesztő96
Fehér- és vörösbor készítés98
Csak próbaszüret után98
Amikor nem erjed a must104
Az első borfejtés106
Bortiszítás egyszerűen108
Vörösborhoz tojásfehérje111
Szűrve még tetszetősebb112
Bortárolás széndioxiddal114
Jobb bor- savtompítással115
Borpalackozás117
Borászati gépek saját célra és vállalkozóknak118
Gyógyítható betegségek122
Ecetesedés122
Egéríz122
Záptojásszag122
Nyúlosodás123
Keseredés123
Pimpósodás123
Borhibák124
Seprőíz124
Penészíz, dohosság124
Kénes íz125
Kocsányíz125
Darab-, levegőíz125
Faíz126
Füst-, talaj-, vegyszer-, olajíz126
Poshadt íz126
Fémíz126
Rezes törés126
Fekete törés127
Gyenge szaghiba127
Színtelenítés127
Ürmösborok (vermutok) és egyéb különlegességek129
Borászoknak ajánljuk132
A borospalack szakszerű felbontása132
Fektetve tároljuk133
Árutermelők figyelmébe134
Amit a borok minősítéséről tudni kell134

Dr. Szent-Miklóssy Ferenc

Dr. Szent-Miklóssy Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Szent-Miklóssy Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv