1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vezetési ismeretek

Élelmiszeripari vállalatok középszintű vezetői részére

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: MÉM Mérnök- és Vezetőtovábbképző Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 319 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó7
Általános vezetési ismeretek9
A korszerű vezetés9
A gazdasági vezetés elvei és módszerei14
A gazdasági vezetés funkciói14
Vezetés és döntés16
A döntéselmélet alapkérdései16
A vezetés és döntés összefüggései17
A döntési folyamat22
A gazdasági vezetés információ bázisa28
Alapfogalmak28
Az információ rendszerrel szemben támasztott alapvető követelmények32
A vállalat (üzemi) információ módszerét meghatározó tényezők35
Közlési és adatfeldolgozási módszerek és eszközök39
Az információközlés és feldolgozás korszerű módszerei és eszközei43
Az információ mint szolgáltatás46
Az információrendszer gazdaságossága48
Az információrendszer emberi tényezői48
A vezető ellenőrzési funkciói49
A vállalat-, üzem- és munkaszervezés51
A gazdasági szervezés általános elvei51
Folyamatok és szervezetek51
A vezetés és szervezés összefüggései. A szervezés célja, tartalma és szintjei53
A gazdasági szervezés legfontosabb alapelvei56
Vállalati, üzemi struktúra szervezése60
A folyamatok és a szervezet összefüggései60
A vállalati folyamatok rendszere66
A vállalat szervezeti rendszere70
Vállalati, üzemi folyamatszervezésről általában87
Termelés (technológiai folyamat) szervezés88
Vállalati ügyvitelszervezés91
A termelészervezés alapjai93
A termelési folyamat tartalma és körülményei93
A termelési folyamat szervezésének célkitűzései, a szervezés menete95
Helyzetfelmérés a termelésszervezésben97
A termelési folyamat elemzési és átszervezési (tervezési) szakasza105
A termelési folyamat szervezeti felépítése117
A munkaszervezés feladata és tartalma122
A munkaszervezés alapjai125
A munkaszervezési alapelvek felhasználása a szervezési gyakorlatban155
A munkatevékenység tartalékainak feltárása161
Pszichológiai ismeretek alkalmazása a vezetésben171
A vezetés és pszichológia kapcsolata171
Az emberi tényező szerepe a vezetésben171
Az eredményes vezetés pszichológiai feltételei174
Tájékozódás az emberi tényezők területén175
Emberismeret és bánásmód177
Személyiség típusok178
A munkateljesítmény értékelése182
A nevelés és fejlesztés törvényszerűségei184
Az akarati tényező, motiváció szerepe186
A jutalmazás és büntetés188
A vezetővel szembeni követelmények189
Vezetési stílusok197
Az autokratikus, demokratikus és laissez-faire vezetési stílus sajátosságai198
A problémaérzékenység típusai203
A feladatközpontú és emberközpontú vezetés főbb jellemzői204
Kommunikáció205
A vezetés, mint kommunikatív tevékenység205
A kommunikáció iránya és formái207
Csoportkohézió210
Pszichológia üzemi alkalmazása212
Ergonómiai munkapszichológiai vizsgálatok az élelmiszergazdaságban216
A nehéz fizikai munka csökkentésére irányuló fiziológiai vizsgálatok217
Munkapszichológiai vizsgálatok a mezőgazdaságban220
Munkapszichológiai vizsgálatok az élelmiszeriparban224
Üzemszociológia225
Az üzemszociológia tárgya225
A hivatalos szervezet és az ember226
A termelő szervezet és az egyén közötti összeütközések alapjai226
Munkakör gazdagítás232
A dolgozói részvételt elősegítő vezetés234
A vezetésben való részvétel235
A munka teljesítményre ható társadalmi-emberi tényezők237
A gazdasági tényezők hatása237
A dolgozók személyi adottságainak szerepe240
A kiscsoportok szerepe242
A bérezési formák hatása a munkateljesítményre251
Az egyéni és csoportos teljesítményforma251
A csoportos bérezés különböző irányú hatásai254
A munkahelyváltoztatás mint társadalmi jelenség255
A munkahelyváltoztatás típusai255
A munkahelyváltoztatásban szerepet játszó tényezők257
A fluktuáció üzemenbelüli okai258
Gazdálkodási ismeretek263
A vállalat gazdálkodásának eredményességét kifejező legfontosabb mutatók264
Nyereség és vállalati alapok264
Nettó árbevétel és költség272
Gazdálkodás az élő és holtmunka eszközeivel278
Munkaerő és munkabérgazdálkodás279
Gazdálkodás a vállalat állóeszközeivel289
Forgóeszközgazdálkodás306
Pénz- és hitelgazdálkodás313
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv