1.034.945

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A táplálkozás

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 289 oldal
Sorozatcím: Reflektorfényben
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 17 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Dr. Zafir Mihály: Mit mondanak táplálkozásunkról a tények3
Az emberiség táplálkozási színvonala13
Kalóriafogyasztás, tápanyagfogyasztás13
A kalóriafogyasztás összetétele különböző országokban18
Fogyasztás élelmiszerfajtánként29
A táplálkozás fejlődésének iránya43
Élelmiszerfogyasztás alakulása Magyarországon53
Élelmiszerfogyasztás a últ század végétől napjainkig53
Jövedelem és táplálkozás66
Magyarországi fogyasztás különböző élelmiszerekből86
Élelmiszerfogyasztás és mezőgazdasági termelés111
A Föld területe és népessége111
Növénytermelés115
Állattenyésztés122
A sűrűn és ritkán lakott területek mezőgazdasága130
Az emberiség szaporodása és a mezőgazdasági termelés143
Dr. Tarján Róbert: A táplálkozás jelentősége147
A táplálkozástudomány rövid története147
Energiaforrások153
Építőanyagok155
Biokatalizátorok161
Dr. Tangl Harald: A vitaminellátás problémái172
A vitaminkutatás első eredményei172
A vitamin178
Az A-vitamin előfordulása179
B-vitamincsoport180
A B-vitamincsoport előfordulása183
C-vitamin184
A C-viatmin előfordulása186
D vitamin190
E-vitamin193
Dr. T. Kassai Stefánia: A táplálkozás és a gyermek fejlődése195
Milyen az egészséges és jól fejlett gyermek?195
A táplálkozás a fejlődés serkentője199
A környezet hatása a fejlődésre200
Táplálkozási szokások206
A növekedés207
Kalorikus tápanyagok. A szénhidrátok szerepe a fejlődésben210
A zsírok szerepe a növekedésben212
A fehérjék szerepe a növekedésben215
Ásványi anyagok217
A vitaminok szerepe a fejlődésben222
Kovács Dénes: A táplálkozásra és a szervezet tápanyagigényére ható tényezők227
A szervezet energiaszükségletéről227
Energiaszükséglet és munka228
A férfiak és nők energiaszükséglete231
Az öregedés és az energiaszükséglet232
Az éghajlat és az energiaszükséglet233
Az energiaszükséglet kielégítése234
A betegélelmezésről235
Az iparosodás hatása a néptáplálkozásra240
A néptáplálkozás egészségügyi irányelvei és ezek érvényesítése a következő években248
Dr. Tarján Róbert - Kovács Dénes: Fogyasztási szokások és a konyhatechnika256
A nemzeti konyhák sajátosságai256
A magyar konyhatechnika259
Az ételkészítés technikája263
A komplettálás267
A hagyományos konyhatechnika megváltoztatásának kérdése273
Függelék287
Tápanyagtáblázatok288
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv