1.034.226

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A növények táplálkozási zavarai és betegségei

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Agroinform Kiadó és Nyomda Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 232 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 30 cm
ISBN: 963-502-531-9
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A magyar agrárgazdaság az elmúlt két évtizedben jelentős eredményeket ért el. A hektáronkénti 2,0-2,5 tonnás korábbi gabonatermelés például - amelyen évszázadokon keresztül nem sikerült túljutni -... Tovább

Előszó

A magyar agrárgazdaság az elmúlt két évtizedben jelentős eredményeket ért el. A hektáronkénti 2,0-2,5 tonnás korábbi gabonatermelés például - amelyen évszázadokon keresztül nem sikerült túljutni - ebben az időszakban megkétszereződött. A tapasztalt fejlődésben kétségtelenül kiemelkedő szerepet játszott a kemizlás térhódítása, a műtrágyák és növényvédőszerek széles körű és növekvő alkalmazása. Napjainkban a növénytermesztés költségeinek már több, mint 40%-át a szó szoros értelmében vett agrokémia teszi ki, nem véletlen tehát, hogy ez a szakterület mindinkább a gazdálkodás középpontjába kerül. Növénytermelésünk és kertészeti ágazataink létkérdése, hogy agrokemizálásunk szakszerűsége, hatékonysága továbbfejlődjön. Ez annál is inkább kiemelt fontosságú, mivel a növénytermesztés mennyiségi és minőségi fejlesztése mellett a környezetvédelem követelményeinek is messzemenően eleget kell tennünk. Kiemelt szerepet szánunk a mennyiségi-minőségi váltásnak. A mezőgazdasági termékek minőségét ugyanis mind az export-célra termelt, mind pedig a hazai fogyasztásra szánt áruknál úgy kell a termékbe "beépíteni2, hogy azzal a legigényesebb követelményeket is ki tudjuk elégíteni. Vissza

Tartalom

Előszó7
Bevezetés9
A növények táplálkozási zavarai11
Nitrogénhiány16
Foszforhiány18
Káliumhiány19
Kalciumhiány20
Kénhiány21
Magnéziumhiány21
Bórhiány22
Mangánhiány24
Cinkhiány24
Rézhiány25
Vashiány26
A talaj termékenységét növelő készítmények28
Termesztett növények betegségei32
Gabonafélék35
Kukorica36
Burgonya38
Cukorrépa39
Napraforgó40
Dohány42
Mák42
Szója42
Paradicsom43
Paprika44
Dinnye46
Uborka47
Sárgadinnye47
Bab47
Borsó48
Hagyma49
Retek49
Saláta50
Káposzta50
Szamóca51
Alma52
Körte55
Cseresznye, meggy56
Szilva57
Őszibarack59
Kajszibarack60
Dió61
Köszméte62
Málna62
Szőlő63
A betegségek ellen felhasználható fontosabb növényvédőszerek68
Növényfajonkénti tápanyaghiány és betegség tárgymutató73
Idegen szavak,?szakkifejezések értelmezése73
Irodalomjegyzék75
Idegennyelvű összefoglalók77
Idegennyelvű képaláírások (angol, német, orosz)89
Növények tápanyagzavarai (Képek)123
Nitrogén124
Foszfor133
Kalium137
Kalcium143
Kén143
Magnézium150
Bór157
Mangán161
Cink162
Réz165
Vas166
Gomba-, baktérium- és vírusbetegségek (képek)175
Gabonafélék176
Kukorica179
Burgonya181
Cukorrépa, cékla182
Napraforgó184
Dohány188
Mák189
Szója190
Paradicsom191
Paprika194
Dinnye198
Uborka199
Sárgadinnye200
Bab201
Borsó202
Hagyma203
Retek205
Saláta205
Káposzta206
Szamóca207
Alma208
Körte211
Cseresznye, meggy213
Szilva216
Őszibarack218
Kajszibarack220
Dió222
Köszméte223
Málna225
Szőlő226
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv