850.622

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Muszorgszkij: Hovanscsina

Népi zenedráma 4 felvonásban, 5 képben/Ismertető füzet

Szerző

Kiadó: Magyar Állami Operaház
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 23 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.

Fülszöveg

AMikor Nagy Péter cár szélesre tárta hatalmas birodalma kapuit a Nyugat felé, a addig Euróától majdnem teljesen elzárt Oroszország előtt mélyreható politikai-gazdasági változás távlatai nyiltak meg. Nagyon természetes, hogy ezek előbb-utóbb jelentkeztek kulturális téren is. Az átalakulás szükségszerű volt, az ország felemelkedése szempontjából elengedhetetlen. Mégis, néhány vonatkozásban később nem kívánatos eredményeket is hozott.
A 18. századi orosz társadalom vezető rétege, a nemesség és a lassan kialakuló nagypolgárság nyugatra csodálkozó ámulatában rövidesen odáig ment, hogy minden hazai kultúrértéket - mint alacsonyabbrendűt - mélységesen lenézett. "Előkelőbb körökben" csak franciául illett beszélni a népdal menthetetlenül kiszorult a cselédség és jobbágyság soraiba, az eladó-művészet egyetlen igazán felkarolt ágát, az operát pedig elárasztották a külföldiek. A nápolyi opera seria mesterei közül Galuppi, Traetta, Paisiello, Sarti és Cimarosa udvari karmesteri minőségben, vagy... Tovább
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem