A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Italismeret

Szerző
Grafikus
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 245 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: 133 fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Borok3
Bevezetés és történeti áttekintés3
A borkészítés technológiája14
Szüret14
A must erjesztése22
A bor egyszerű kezelése30
Iskolázó pinceműveletek36
A palackozás alapelvei41
A boripai termékek áruismerete50
Borok50
A Bortörvény és a borszabványok; a borok márkázása59
Termesztés és készített csemegeborok62
Borbetegségek, borhibák76
A borok érzékszervi értékelése80
A borok tárolása87
A borok szállítása99
Sörök105
Bevezetés és történeti áttekintés105
A sörkészítés technológiája105
Malátagyártás106
Sörfőzés108
A sörök áruismerete112
A sörök és minőségi jellemzőik112
Sörhibák, sörbetegségek116
A sör kezelése, kimérése, a csapolás és a minőség összefüggései117
A sör csapolása119
A sörszabvány124
A sörök tárolása124
A sörök szállítása125
Szeszesipari készítmények (pálinkák, rumok, likőrök, ratafiák)127
Bevezetés és történeti áttekintés127
A szeszesitalipari készítmények jelentősége128
Történeti áttekintés130
A likőrgyártás rövid története130
A szeszesipari készítmények technológiája130
Eredeti gyümölcspálinka készítése131
Keményítőtartalmú nyersanyagok szeszesipari feldolgozása139
Mesterséges pálinkák és rumok készítése139
Likőrök és ratafiák készítése140
A szeszesipari készítmények áruismerete148
Eredeti gyümölcspálinkák148
Borpárlat153
Törköly- és seprőpálinka154
Gabonapálinkák155
Különleges gyümölcspálinkák155
Borpálinka156
Kommerszpálinkák157
Rumok158
Kommersz likőrök, különleges likőrök és ratafiák158
Néhány fontosabb külföldi termék160
A minőség és az érlelés összefüggése161
A mesterséges érlelés161
A szeszesipari termékek leggyakrabban előforduló minőségi hibái163
A szeszesipari készítmények szabványai163
Érzékszervi értékelés166
Alkoholmétria169
A szeszesipari készítmények tárolása171
A szeszesipari készítmények szállítása178
Egyéb szesztartalmú italok (kevertek, báritalok)181
A bár felszerelése181
Egyszerű kevert italok183
Kommersz-kevertek183
Minőségi-kevertek184
Kevert báritalok184
A báritalok készítése185
A báritalok és jellemzésük186
Üdítő italok, ásványvizek191
Üdítő italok192
Gyümölcslevek és folyékony gyümölcsök195
Gyümölcsszörpök198
Mesterséges ízesítésű szörpök200
Szénsavval telített gyümölcsszörpök201
Szikvíz208
Ásványvizek-gyógyvizek208
A vendéglátóiparban használatos felszerelési tárgyak és karbantartásuk214
Felszerelési tárgyak a söntésben214
Az előkészített áruk tárolására szolgáló eszközök és felszerelési tárgyak214
Az italáruk kimérésére szolgáló eszközök és felszerelési tárgyak217
Az italáruk fogyasztását megkönnyítő eszközök és felszerelési tárgyak219
Tisztogatási és karbantartási eszközök221
Felszerelési tárgyak a pincében223
A fahordók karbantartása és gondozása223
A fahordók töltésének és ürítésének eszközei235
A kosárüvegek és palackosáruk gondozása és tárolásuk eszközei240
A pince padozata és karbantartása241
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv