A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Válogatott fejezetek az élelmiszerkémiából

Fehérjék/Kézirat

Szerző

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 124 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi száma: J 6-105.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Ritkább természetes aminosavak4
Az aminosavak szerepe a táplálkozásban19
Nélkülözhetetlen aminosavak19
D-aminosavak a táplálkozásban22
Aminosavak-antagonisták22
A fehérjék felépítésében résztvevő aminosavak metabolizmusa27
A glicin metabolizmusa30
A szerin metabolizmusa36
Az alanin metabolizmusa39
A béta-alanin metabolizmusa40
Aszparaginsav és aszparagin metabolizmusa41
A glutaminsav és a glutamin metabolizmusa43
Az arginin, ornitin és citrullin metabolizmusa46
A prolin és hidroxiprolin metabolizmusa50
A hisztidin metabolizmusa52
Valin, Leucin és izoleucin metabolizmusa55
A treonin metabolizmusa61
A lizin metabolizmusa63
A kéntartalmu aminosavak metabolizmusa65
A fenilalanin és a tirozin metabolizmusa76
A triptofán metabolizmusa85
Nukleoproteinek szerkezete és biokémiája93
A nukleinsavak metabolizmusa109
A pirunvegyületek metabolizmusa116
A pirimidin-vegyületek metabolizmusa118
A nukleinsavak bioszintézise121
Irodalom

Dr. Törley Dezső

Dr. Törley Dezső műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Törley Dezső könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv