1.034.204

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az állatforgalom és húsipar fontosabb munkavédelmi ismeretei

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium-Agroinform
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 60 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: 7 fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Állatforgalom és Húsipar és Élelmiszeripar egyik legnagyobb értékteremtő iparága.
Termelési feladatai széleskörűek: a vágóállatok felvásárlása és értékesítése, a vágás, a húsfeldolgozás, a... Tovább

Előszó

Az Állatforgalom és Húsipar és Élelmiszeripar egyik legnagyobb értékteremtő iparága.
Termelési feladatai széleskörűek: a vágóállatok felvásárlása és értékesítése, a vágás, a húsfeldolgozás, a húskészletezés, a lakosság húskészítményekkel történő ellátása egyaránt tevékenységi körébe tartozik.
A termékeket a fővárosban elosztó nagykereskedelem, vidéken saját kiszállítás utján hozza forgalomba. A termelés volumene évről-évre emelkedő. Vissza

Tartalom

Bevezető 1
I. Munkavédelem az állatforgalom és húsiparban (Benits László) 3
1. Baleset elhárítás 3
2. Munkaegészségügy 6
II. Fontosabb általános biztonsági és egészségvédő előírások (Benits László) 12
1. Általános követelmények 12
2. A munkavégzés személyi feltételei 13
3. Magatartás szabályai a munkahelyen 14
4. Munkaszervezési előírások 17
III. Az iparág jellemző balesetei, a megelőzés módjai (Benits László) 18
1. Vágóállatok biztonságos rakodása, szállítása, kezelése 18
2. Késsel végzett műveletek, a kés biztonságos használata 23
3. Szőr- és csontszúrásos sérülések megelőzése 26
4. Elcsúszásos balesetek okai és csökkentésük lehetőségei (Dr. Török Szabolcs) 27
IV. Gépesített húsipari műveletek biztonságtechnikája (Dr. Török Szabolcs) 32
1. A húsipari gépek, berendezések kialakításának speciális munkavédelmi követelményei 32
2. Egyes húsipari gépcsoportok biztonságtechnikai kérdései 34
3. Húsipari anyagmozgatás fontosabb eszközei, gépei 50
V. Húsipari nedves üzemek villamos szerelésére vonatkozó követelmények (Dr. Török Szabolcs) 60
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv