1.035.017

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Az élelmiszer-termelés vállalatai

Szerző
Lektor

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 133 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN: 963-230-413-6
Megjegyzés: 11 fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az élelmiszer-termelés vállalatainak rendszere
A vállalatok jellemzői9
A vállalat általános fogalma és jellemzői9
A szocialista vállalatok ismérvei10
A magyar élelmiszer-termelés vállalatainak jellemző vonásai11
Az élelmiszer-termelés vállalatai Magyarországon13
A mezőgazdasági vállalatok19
Az állami gazdaságok19
A termelőszövetkezeti közös és háztáji gazdaságok22
Az egyszerűbb szövetkezetek és a halászati szövetkezetek27
A kisegítő, az egyéni és az egyéb kistermelő gazdaságok28
Az élelmiszeripari vállalatok29
Az ellátó és a szolgáltató vállalatok32
Az élelmiszer-termelés vállalatközi szervezeteinek fejlődése35
A gazdasági társulások35
Az iparszerű termelési rendszerek, a kombinátok és az agráripari egyesülések38
A specializáció és a koncentráció alakulása42
A specializáció és a szervezeti keretek változása42
A koncentráció, a centralizáció és a specializáció összefüggései a mezőgazdasági vállalatokban43
Koncentráció az élelmiszeriparban49
A területi munkamegosztás fejlesztése51
A vállalatok erőforrásai
A munkaerő helyzete az élelmiszer-termelés vállalataiban59
A munkaerő foglalkoztatásának és hatékony felhasználásának sajátosságai60
A munkaerő létszámának és összetételének változása62
A munkaerő-gazdálkodás feladatai68
A termőföld és a termőhelyi tényezők szerepe69
A természeti tényezők komplex hatásai70
A termőföld hasznosítása72
Eszközfelhasználás az élelmiszer-termelés vállalataiban76
Az állóeszközök77
A forgóeszközök79
Az eszközellátottság fejlesztése80
Az élelmiszer-termelés vállalatainak gazdasági környezete85
A gazdasági szabályozók egyes kérdései86
Az érdekazonosság közelítése88
A vállalatok gazdálkodása
A vállalati döntések94
A vállalati döntések folyamata és alapelvei94
A döntés és az információk kapcsolata100
A döntések megvalósításának folyamata és szervezése105
A gazdálkodási tevékenység elemzése107
Az elemzés tartalma, célja és köre108
Az elemzés módszerei, technikai feltételei és adatigénye109
Az adatok feldolgozása és a következtetések megfogalmazása113
A gazdálkodás eredményessége114
A vállalati gazdálkodás célrendszere és a vállalati magatartás összefüggései115
A ráfordítások hatékonysága117
Tervezés az élelmiszer-termelés vállalataiban119
A vállalati tervek típusai és tartalmuk121
A vállalati tervkészítés folyamata és módszerei124
A továbbhaladás lehetőségei és feltételei a vállalati tervezésben127
Forrásmunkák jegyzéke132
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Az élelmiszer-termelés vállalatai Az élelmiszer-termelés vállalatai

A gerinc kissé sérült. Könyvtári könyv volt.

Állapot: Közepes
1.860 Ft
740 ,-Ft 60
11 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Az élelmiszer-termelés vállalatai Az élelmiszer-termelés vállalatai Az élelmiszer-termelés vállalatai Az élelmiszer-termelés vállalatai Az élelmiszer-termelés vállalatai

A borító enyhén kopott. A kötés megtört, néhány lap elszíneződött.

Állapot:
1.860 ,-Ft
28 pont kapható
Kosárba
konyv