1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Déligyümölcsök

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 95 oldal
Sorozatcím: Kertészkönyvtár-88 színes oldal
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-286-185-X
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Földünkön közel másfél ezer gyümölcsfaj él. Meglepő szám ez ahhoz viszonyítva, hogy felsorolni csak húszat-harmincat tudunk, legtöbbjük ismeretlen számunkra. Az igazán értékes és nagy mennyiségben... Tovább

Előszó

Földünkön közel másfél ezer gyümölcsfaj él. Meglepő szám ez ahhoz viszonyítva, hogy felsorolni csak húszat-harmincat tudunk, legtöbbjük ismeretlen számunkra. Az igazán értékes és nagy mennyiségben termesztett déligyümölcsök száma 150 körüli lehet; a leggyakoribbakat szeretnénk most bemutatni.
A trópusi, szubtrópusi eredetű gyümölcsök egy része a hűvösebb, szubmediterrán területekre is eljutott; néhányuk hazánkban is sikerrel nevelhető.
A déligyümölcsök különleges formáikkal, színeikkel, a hozzájuk fűződő legendás történtekkel egzotikus tájak üzenetét hozzák
Ha közelebbről megismerjük utazásaink színhelyein - a trópusi dzsungelekben, a száraz szavannákon vagy a tarka piacokon - feltárul a legendák világa, megelevenednek ősi szereplői. A kiválasztott növények a legjelentősebb családok és nemzetségek képviselői, megismerésük segít a tájékozódásban és támpont az újabb különlegességek meghatározásához.
Ez a könyv 88 színes oldalán 80 növényfajt mutatunk be. Néhány közülük eredeti vad formában tenyésző növény, amelynek terméseit - gyümölcseit - az eredeti előfordulási helyeken gyűjtögetik. Ilyen néhány fenyőféle is; ezeknek még nem alakultak ki igazi fajtái, szelekciójukkal sem foglalkoztak, de kedvelt csemegének számítanak.
A citromfélék között is találunk dísz- vagy kultikus célokat szolgáló típusokat, értékes gyógynövények is vannak köztük. Közös bennük, hogy gyümölcseikkel hívták fel magukra az ember figyelmét. Bemutatásuk - amellett, hogy a természet gazdagságát tárják elénk - az újabb "vadászterületek" felvillantásával segítséget nyújt a gyűjtők növekvő táborának. Ha utazásaink során rátalálunk valamelyikre, begyűjtött magvaikkal vagy újabb példányaikkal gyűjteményünket is gazdagíthatjuk.
Reméljük, hogy ez a kis könyv egzotikus vidékek különleges növényeinek bemutatásával ablakot nyit a világra. Vissza

Fülszöveg

A déligyümölcsök szinte egyedülálló ízükkel, zamatukkal, különleges formájukkal, színükkel, illatukkal a trópusi, szubtrópusi tájak hangulatával csábítanak el bennünket. A 80 növényfajt bemutató könyv segít tájékozódni a mediterrán piacokon, tengerpartokon, sőt, ma már a hazai üzletekben is felfedezhető gyümölcsök megismerésében, s lehetőséget kínál arra is, hogy a kevésbé kényes fajokkal megpróbáljuk gazdagítani egzotikus növénygyűjteményünket saját kertünkben vagy hobbi üvegházunkban.

Dr. Velich István

Dr. Velich István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Velich István könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv