1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fodor József emlékére

(1843-1901)

Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság-Fodor József Országos Közegészségügyi Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér és színes fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

100 éve, 1901-ben hunyt el Dr. FODOR JÓZSEF a hazai közegészségtan első egyetemi tanára, az Egyetem 1875-ben életre hívott közegészségtani intézetének megalapítója, az egyetemes orvostudomány... Tovább

Előszó

100 éve, 1901-ben hunyt el Dr. FODOR JÓZSEF a hazai közegészségtan első egyetemi tanára, az Egyetem 1875-ben életre hívott közegészségtani intézetének megalapítója, az egyetemes orvostudomány kiemelkedő személyisége.
1843-ban született, s bár csak 58 évig élhetett, jelentős életművet hagyott hátra. Kiemelkedő érdemei voltak a hazai megelőző orvosi tudományos kutatások valamennyi területén, s hogy e kutatások eredményesebbek legyenek, felhívta a figyelmet egy közegészségtani központi észlelde életre hívásának szükségességére. Az iskolaegészségügyi ellátás, a munkaköri orvosi alkalmassági vizsgálatok és az egészségnevelés területein máig érvényes megfigyeléseket tett közzé, alapvető módszereket dolgozott ki, s korszerű vizsgálati eljárásokat honosított meg.
Ez a kis emlékkönyv korabeli felvételek, könyvek és idézetek segítségével próbálja bemutatni egy világhírű tudós életútját, amit a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagsággal, sok külhoni akadémia és társaság tiszteleti tagsággal, a Cambridge-i Egyetem díszdoktorátussal, az Egyetem és az Akadémia Nobel díjra való felterjesztéssel még életében honorált, bár ezt korai halála miatt már nem tudta elnyerni.
Akik e kiadvány lapjait forgatják - amellett, hogy betekintést nyerhetnek egy nemzetközi hírű tudós professzor életművébe - megérezhetik azt a szándékot, mellyel a kése utódok tisztelegnek a neves előd emlékét idézve, példaképül ajánlva Fodor József professzor közjót szolgáló állhatatosságát és ennek eredményességét a közegészségügy mai s jövőbeni szakemberei számára. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv