807.823

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Az egészség testi és lelki forrásai

Szerző
Lektor

Kiadó: Szukits Könyvkiadó
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 226 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-934-432-x

Fülszöveg

A pszichoanalízis térhódításával a test és a lélek harmonikus együttélésének vizsgálata új módszerekkel bővült. Ennek eredményeként ma már tudjuk, hogy az egészség forrásai nem csupán a külvilágban, hanem legalább ugyanolyan mértékben bennünk is fakadnak. A modern orvostudomány azonban hagyományosan a különféle betegségek kezelésében és megelőzésében is elsősorban az egészséges életmód hangsúlyozásában látja a kérdés megoldását. De ahogy dr. Weninger Antal írja: "...Nem taníthatunk többé egészségtant a régi rendszer szerint; nem állíthatjuk, hogy egészségünk pusztán az anyagvilág esendőségeitől függő állapot...". Vagyis gondolkodásunkat test és lélek viszonyáról teljesen új alapokra kell helyezni. Az egészség ugyanis nem csak azon múlik, hogy mennyire "vigyázunk magunkra", hanem az óvatossági rendszabályok által megőrizhető jóléten túl sokkal mélyebbről táplált kedélyegyensúlyt jelent, melynek forrása bennünk van.

Tartalom

Az átöröklés szerepe8
A testgyakorlás helyes módszere34
Testgyakorlat mint gyógyító eszköz58
Tudatos lélegzés80
Tudatos táplálkozás107
A mértékletesség133
Kiránduláson166
A tisztaság185
Az egészség lelki forrásai192
A kedély hatalma219

Dr. Weninger Antal

Dr. Weninger Antal műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Weninger Antal könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem