1.034.828

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Süssünk otthon

Kenyér, péksütemény, lángos, pizza, kalács, kuglóf sütése házilag

Szerző

Kiadó: Black & White Kiadó
Kiadás helye: Nyíregyháza
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 149 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-7095-27-6
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér illusztrációval.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

E könyvből megtanulhatja a kenyér és tucatnyi ínycsiklandó pékáru sütésének menetét, a lisztek, kiegészítő anyagok használatát. Nem boszorkányság. Igazodhat a legkorszerűbb táplálkozásbiológiai követelményekhez, szerettei étrendjébe is becsempészheti a búzacsírát, a búzakorpát és a kiváló étrendi hatású termékek egész során keresztül a rostot, a növényi fehérjét, a nyomelemeket... ÉS ÚJRA A ZAMATOT!

Tartalom

BEVEZETÉS......................................................5
A TÉSZTAKÉSZÍTÉS ALAPJAI............................9
A SÜTÉSHEZ SZÜKSÉGES ALAPANYAGOK...........9
Liszt...................................................................9
A liszt minősége ..........................................10
Tárolás.........................................................12
A lisztek jelölése és fajtái ............................13
Búzaliszt......................................................16
Rozsliszt......................................................16
Graham-liszt................................................17
Kukorica- és rizsliszt...................................17
Víz ..............................................................18
Konyhasó ........................................................19
Lazítóanyagok....................................................19
(Tápértéket növelő anyagok................................22
Tej és tejtermékek.......................................22
Zsiradékok..................................................23
Cukor..........................................................25
Méz...........................................................................25
Tojás ........................................................................ 26
Diabetikus termékek, dúsítók................................... 26
Fűszerek, ízesítők............................................................. 28
KONYHAI FELSZERELÉSEK, BERENDEZÉSEK..... 33
A NYERSANYAGOK ELŐKÉSZÍTÉSE ....................... 37
A LAZÍTÓ ANYAGOK ELŐKÉSZÍTÉSE...................... 41
A TÉSZTA KIALAKULÁSÁNAK FOLYAMATAI ....... 42
Dagasztás ...................................42
Érés .............................................................................................................44
Az érési folyamatok jellemzői....................................................................46
Formázás............................................................................................................49
Kelesztés.............................................................................................52
Felületkezelés......................................................................................53
Sütés.................................54
A sütést befolyásoló tényezők......................................................................57
KENYEREK................................................................... 59
Burgonyás kenyér I.................................................. 59
Burgonyás kenyér II................................................. 60
Burgonyás kenyér III................................................ 61
Búzakenyér............................................................... 61
Búzakenyér szász módra.......................................... 62
Fehér kenyér I......................................................... 62
Fehér kenyér II......................................................... 62
Fehér kenyér gombával ............................................ 64
Gombás töltelék I..................................................... 64
Gombás töltelék II.................................................... 65
Fehér kenyér különleges ízesítéssel ......................... 66
Fokhagymás kenyér ................................................. 66
Francia kenyér.......................................................... 67
Fűszeres kenyér........................................................ 68
Fűszeres rozsos kenyér............................................. 68
Graham-kenyér......................................................... 69
Graham-kenyér burgonyával.................................... 70
Graham-kenyér búzacsírával.................................... 70
Húsvéti sonkás kenyér.............................................. 71
Ízesített finom kenyér............................................... 72
Káposztás kenyér ..................................................... 72
Kárst (szegénykenyér).............................................. 73
Kolbászos kenyér ..................................................... 74
Korpás kenyér .......................................................... 74
Köményes búzakenyér ............................................. 75
Magokkal ízesített kenyér I..................................... 76
Magokkal ízesített kenyér II..................................... 77
Magokkal ízesített kukoricakenyér .......................... 77
Magyar komlós kenyér............................................. 78
Narancsos rozsos kenyér.......................................... 79
Örmény vékony kenyér............................................ 79
Paprikás fehér kenyér............................................... 80
Petrezselyemzöldes és snidlinges kenyér................. 81
Rozskenyér............................................................... 82
Rozskenyér búzacsírával.......................................... 82
Rozskenyér parasztosan ........................................... 83
Rozsláng................................................................... 84
Sajtos barna kenyér..........................................................84
Sajtos fehérkenyér.......................................................85
Svéd száraz kenyér - Knáche-Brot ...............................86
Szójás kenyér .....................................................................86
Túrós kenyér................................................................87
Ünnepi kenyér (barhesz) ...............................................................88
Vegetáriánus kenyér I. (egyszerű csapáti)...................88
Vegetáriánus kenyér II. (fűszeres csapáti)................................89
Zabkenyér...............................................................................89
Zabpelyhes francia kenyér ..............................................................................90
Zalai kenyér.............................................................. 90
Zsúrkenyér................................................................ 91
Zöldséges kenyér...................................................... 93
Kenyérreceptek a háztartási sütőgéphez.......................... 94
Diétás kenyér............................................................. 94
Fehérjeszegény kenyér............................................. 94
Ízes barna kenyér..................................................................................95
Korpás házi kenyér.......................................................................95
Köményes Graham-kenyér .......................................................................95
Kukoricás kenyér .........................................................................................95
Rozsos, burgonyás kenyér................................................................................95
Szójás barna kenyér.....................................................................................96
Szójás kenyér ...............................................................................96
Szójás rozskenyér.........................................................................96
PÉKSÜTEMÉNYEK..................................................... 97
Borsikás zsemle........................................................ 97
Burgonyás zsemle .................................................... 98
Egyszerű zsemle....................................................... 98
Kroasszon (vajas, porhanyós kifli)........................... 99
Lenmagos kifli.......................................................... 99
Mákos kifli ...............................................................100
Mogyorós kifli..........................................................101
Rozsos zsemle ..........................................................101
Sonkás kifli...............................................................102
Sóskifli......................................................................102
Szójalisztes briós......................................................102
Vajas zsemle I...........................................................104
Vajas zsemle II.........................................................105
Vöröshagymás zsemle..............................................105
LÁNGOSOK ..................................................................107
Árpalángos (finn lángos)..........................................107
Egyszerű lángos .......................................................108
Káposztás lángos......................................................108
Tejes lángos..............................................................109
PIZZÁK..........................................................................111
Burgonyás pizzatészta..............................................112
Búzacsírás pizzatészta..............................................112
Graham-lisztes pizzatészta.......................................113
Olasz pizzatészta......................................................114
Pizzatészta I..................................................................114
Pizzatészta II............................................................115
Szójalisztes pizzatészta ............................................115
Pizzarátétek......................................................................116
Csirkemájas rátét......................................................116
Gombás rátét ............................................................117
Hagymás, gombás rátét............................................117
Magyaros rátét..........................................................118
Pizzaszósz ................................................................118
Sonkás rátét I............................................................118
Sonkás rátét II..........................................................119
Virslipörköltes rátét..................................................119
Vitaminos rátét .........................................................120
Zöldséges, kolbászos rátét........................................120
KALÁCSOK..............................................................121
Diétás kalács.............................................................121
Fahéjas tejes kalács ..................................................121
Fonott kalács ............................................................122
Milánói kalács ..........................................................123
Narancsos fonott kalács............................................124
Olcsó fonott kalács................................................125
Somogyi kalács ........................................................126
Szezámmagos fonott kalács .....................................127
Töltött fonott kalács .................................................127
KUGLÓFOK..................................................................131
Császárkuglóf...........................................................131
Csokoládés kuglóf....................................................132
Egyszerű kuglóf .......................................................133
Édesanyám kuglófja.................................................133
Finom kuglóf............................................................134
Kakaós kuglóf..........................................................134
Kuglóf I....................................................................135
Kuglóf II...................................................................135
Mandulás kuglóf.......................................................135
Mazsolás, kakaós kuglóf..........................................137
Narancsos kuglóf......................................................138
A KENYÉR- ÉS EGYÉB TÉSZTÁK FAGYASZTÁSA..................139
IRODALOM.................................................................. 141

Dr. Zackel Erna

Dr. Zackel Erna műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Zackel Erna könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv