1.034.197

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nagyvázsony

Nagyvázsonyi séták

Szerző

Kiadó: Veszprém Megyei Tanács
Kiadás helye: Veszprém
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 39 oldal
Sorozatcím: Veszprém Megyei Tanács Idegenforgalmi Hivatalának kiadványa
Kötetszám: 4
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Aki nyitott szemmel jár Hazánk földjén, kicsiny falvakban, hallgató erdők ölén, szürkének látszó kisvárosok házai között, vagy magasba nyúló hegyek csúcsán, sok érdekes látnivalót, sok szépséget... Tovább

Előszó

Aki nyitott szemmel jár Hazánk földjén, kicsiny falvakban, hallgató erdők ölén, szürkének látszó kisvárosok házai között, vagy magasba nyúló hegyek csúcsán, sok érdekes látnivalót, sok szépséget találhat. Az elmúlt koroknak számtalan emléke húzódik meg városokban és kicsi falvakba is, amelyek mellett közömbösen elmegy az átutazó, mert nem is sejti, hogy milyen meglepetés várhat ott reá.
Multunk ezer és ezer műemléke van szerte ebben az országban. Valamennyi elmúlt korok szépérzékének, kultúrájának őrzője, régen sírba hanyatlott elődök kézműves ügyességének, szépet szomjazó lelkének bizonyítéka.
Veszprém megye is őriz ilyen kincseket. Itt is megállít bennünket néha kicsiny falvakban egy-egy barokk kastély gyönyörű, nemes homlokzata, egykori várkastélyok, sok harcot átélt várak megbarnult fala. Némelyikről tudnak, legtöbbjük azonban ismeretlenül rejtőzik és csak a múlt fátylát fellebbenteni akaró, elődök cselekedetein okulni vágyó keresi fel az elhagyott falakat. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv