1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szexuális partnerkapcsolat

Szerző
Fordító
Grafikus
Lektor

Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 340 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-241-461-6
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

E könyv kísérlet a különböző nemű partnerek közötti erotikus kapcsolat és az ezeket befolyásoló, az ezekre ható tényezők leírására. Más perspektívából nézi az ÉN a szexualitás, a nemiség, a nemi kapcsolat különböző kérdéseit, és másként látja mindezt a MI.
A szexuális tudat fokozódása, a téma egyre mélyebb megismerése mind nagyobb és nagyobb követelményeket támaszt az újságírással és az ismeretterjesztéssel szemben. Igény van tanácsokra, amelyek célja a partnerkapcsolat erotikájának fokozása, a szeuális kapcsolat érzelmi szintjének emelése. A szexuális élet ABC-jével foglalkozó művek, a nemi szervek anatómiájának, a nemi kapcsolatnak vagy a tipikus szexuálpatológiai jelenségnek a leírása ilyen jellegű tanácsokat nem tartalmaz. Számos adat utal arra, hogy egyre fokozódnak a partnerrel és magával a kapcsolattal szembeni elvárások is. Ezek az elvárások magukba foglalják a szexuális élet kultúráján kívül a partnerek közötti dialógus készségét, az eltérő nemjellegből fakadó különbségek... Tovább

Fülszöveg

E könyv kísérlet a különböző nemű partnerek közötti erotikus kapcsolat és az ezeket befolyásoló, az ezekre ható tényezők leírására. Más perspektívából nézi az ÉN a szexualitás, a nemiség, a nemi kapcsolat különböző kérdéseit, és másként látja mindezt a MI.
A szexuális tudat fokozódása, a téma egyre mélyebb megismerése mind nagyobb és nagyobb követelményeket támaszt az újságírással és az ismeretterjesztéssel szemben. Igény van tanácsokra, amelyek célja a partnerkapcsolat erotikájának fokozása, a szeuális kapcsolat érzelmi szintjének emelése. A szexuális élet ABC-jével foglalkozó művek, a nemi szervek anatómiájának, a nemi kapcsolatnak vagy a tipikus szexuálpatológiai jelenségnek a leírása ilyen jellegű tanácsokat nem tartalmaz. Számos adat utal arra, hogy egyre fokozódnak a partnerrel és magával a kapcsolattal szembeni elvárások is. Ezek az elvárások magukba foglalják a szexuális élet kultúráján kívül a partnerek közötti dialógus készségét, az eltérő nemjellegből fakadó különbségek tekintetbe vételét. Egyaránt igény van a szexualitás kérdéseinek egyéni érdekek feletti szinten való kezelése is, bológiai, pszichológiai és kulturális összetevőinek figyleembe vételére.
A "Szexuális partnerkapcsolat" tehát ezeket az olvasói elvárásokat kívánja kielégíteni, az egyén felett álló szinten közelítve a problémához (innen ered a partnerkapcsolat kifejezés).
A könyv egymást követő fejezetei a partnerkapcsolat felé vezető úttal, a partnerkapcsolat kialakulásával, magával a kapcsolattal, illetve annak akadályaival, a kibontakozást gátló tényezőkkel foglalkoznak. A könyv befejező részében pedig röviden ismertetek néhány terápiás eljárást.
Az olvasó könnyen észreveheti, hogy a könyv egyes fejezetei számos fejezetei számos alfejezetre oszlanak, amelyeket egy-egy kérdéskör körül csoportosítottam. Így kívánom bemutatni azokat a témákat, amelyek bővebb ismertetése lényegesen nagyobb terjedelmet igényelt volna.
Az érzelmi szövetségben megnyilvánuló szexuális partnerkapcsolat az ember pszichoszexuális fejlődésének alapvető megnyilvánulása. E fejlődés egymást követő szakaszai: magzati, csecsemőkori, kisgyermekkori, iskoláskori, serdülőkori szakasz, azaz az érés, majd ezt követően a pszichoszexuális érettség állapota.
A pszichoszexuális érettség teszi lehetővé - egyben az egyik feltétele is - a szexuális partnerkapcsolat kialakulását. A szexuális fejlődés bonyolult folyamatát és az érett partnerkapcsolat kialakítása felé vezető utat számos tényező határozza meg. Ide sorolható többek között a testiség, a szexuális fiziológia, a különböző pszichikai tényezők, amelyek a családi, kortársi, társadalmi és kulturális környezet struktúrájában érvényesülnek, továbbá szerepe van az egyén személyiségének, önnevelésének, szexuális önmegvalósításának is. E tényezők mindegyike rendkívül fontos, hiszen igen nagy hatást gyakorolnak szexuális viselkedésünkre, szexuális partnerkapcsolatainkra. A pszichoszexuális fejlődés íve a leggyorsabban akkor törik meg, amikor a különböző meghatározó tényezők eltérők, egymásnak ellentmondanak, helytelenek vagy deviánsak. Így egyesek szexuális problémái hátterében a családon belüli helytelen szocializációs folyamatok állnak, másoknál a kortársi környzet elismerésének hiányából fakadó komplexusok okozzák a gondot, és a különböző sztereotípiák, merev egyformaság, gépiesség és a mítoszok is éreztetik hatásukat. Vissza

Tartalom

Bevezetés7
A szexuális partnerkapcsolat felé vezető út11
Családi meghatározó tényezők13
Társadalmi meghatározó tényezők18
Kultúrtörténeti meghatározó tényezők22
Szexuális mítoszok26
Az erotikus paradicsom mítosza27
A végzet asszonyának mítosza30
Pandora mítosza33
Don Juan mítosza36
Casanova mítosza39
A szerelem paradicsomának mítosza42
Szexuális előítéletek44
Szexuális önnevelés48
Szexuális öntudat50
Szexuális önmeghatározás53
Szégyenérzet56
Szexuális önmegvalósítás59
A szexuális norma62
A szex, mint érték65
A szexuális partnerkapcsolat küszöbén69
Pszichoszexuális érettség71
Férfiasság és nőiesség74
Személyiség és szexualitás77
Szexuális fantázia79
A férfi és nő közötti tér84
A találkozás89
A szerelem95
Start a házasságba102
Mézeshetek107
A házasság perspektívái113
A szexuális partnerkapcsolat jellemzői119
A bőr és a szex121
Erekció125
Ejakuláció130
Lubrikáció134
A szexuális ingerekkel szembeni fogékonyság134
Bioritmusok142
Az éjszaka rítusa144
Defloráció146
Orgazmus149
A nő orgazmusa152
A férfi orgazmusa164
Szexuális képzeletek által kiváltott orgazmus170
Közösülési pozíciók173
Orális érintkezési mód182
Anális érintkezési mód185
Női partner típusok188
Férfi partner típusok191
Szexuális szubkultúrák193
Lelki kapcsolat a szexuális életben202
A szexuális partnerkapcsolat fejlődése207
Szexuális partnerkapcsolat209
A szexuális egyetértés214
Szexuális összehangoltság220
A partnerkapcsolat fázisai233
Szülővé válás240
A szexuális partnerkapcsolat korlátai245
ÉN és a világ247
Kisebbségi érzés251
Onámiás komplexus255
Amazon- és Pallas Athéné komplexus258
A szexuális szerep bizonytalanságai261
Félelem az első nemi aktustól265
Korai kapcsolatok268
A túl korán megkezdett nemi élet272
Tapasztalatlan partner275
A szexuális összehangolódás nehézségei278
A szec teátruma282
Versengés285
A vonzalom alkonya291
A férfi orgazmusának késleltetése294
Az impotencia kialakulása297
A frigiditás kialakulása301
A hármas kapcsolat304
Szexuális zavarok307
A partnerkapcsolat pedagógiája és terápiája311
Felkészítés a partnerkapcsolatra313
Kérdések és válaszok a szexualitással kapcsolatban315
A partnerkapcsolat terápiája321
A kezelés eredményessége324
A partnerkapcsolat "taktikája"328
A siker esélyei a partnerkapcsolatban331
Befejezés335
Utószó336
A szex holnap337
Kisszótár339

Dr. Zbigniew Lew-Starowicz

Dr. Zbigniew Lew-Starowicz műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Zbigniew Lew-Starowicz könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv