A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Nimród 1976. október

A Magyar Vadászok Országos Szövetségének lapja - VIII. évfolyam 10. szám

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: VT Idegenforgalmi Propaganda és Kiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 48 oldal
Sorozatcím: Nimród
Kötetszám: 10
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 23 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. További szerzők a műben. Poszter-melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó


Részlet az újságból:
Törvényt tisztelő vadászok
Vannak, akik úgy vélekednek, hogy a vadászat nem egyeztethető össze a természetvédelemmel. Az élővilágot leginkább a vadászoktól féltik, mert... Tovább

Előszó


Részlet az újságból:
Törvényt tisztelő vadászok
Vannak, akik úgy vélekednek, hogy a vadászat nem egyeztethető össze a természetvédelemmel. Az élővilágot leginkább a vadászoktól féltik, mert eleve feltételezik, hogy a vadászok válogatás nélkül, szenvedélyesen lövik a vadon élő állatokat, köztük a védetteket is. Ezek az előítéletek időnként még a sajtóban is tapasztalhatók, eltúlzott általánosítással.
Ezért tartottuk figyelemre méltónak a Magyar Madártani Egyesület Budapest Helyi Csoport titkárának levelét, aki az alábbi esetről számolt be:
"...röviden közlöm annak a vadászatnak a történetét, amelyről a NIMRÓD-ban óhajtunk néhány elismerő szót közölni az illetékes vadásztársaságról. Időpont 1976. február 28. délelőtt 10-12 óra. Helyszín: a főváros XVI-XVII. kerületének határa, a Szilaspatak völgyének az a része, amely a Cinkotát Rákoskeresztúrral összekötő műúttól Nagytarcsa községig terjed. A fent jelzett időpontban a patak két oldalát (bokros, gazos rét, kiváló fácános terület) "stráfolták" kizárólag fácánkakasra. A hajtásban 2 darab héja, 3 darab karvaly és 3 db egerészölyv volt - körözve, ide-oda röpködve, vagy a puskás-vonal fölött lőtávolban "visszatörve" -, de azokra még véletlenül sem esett egy lövés sem!!! Mindez a fenti vadásztársaság fegyelmezett magatartását dicséri!... "Tisztelettel: Nagy Imre, 1105 Bp., Ihász köz 6. V. 31."
Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv