A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Jelen!

Kortárs ifjúsági novellák

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

„Mit jelent számodra a jelen? Az iskolai névsorolvasást? Azt, ami itt és most történik veled? A kedvenc romkocsmádat? Vagy valami egészen mást?" Ezekkel a zavarba ejtő kérdésekkel szólítottuk meg a... Tovább

Előszó

„Mit jelent számodra a jelen? Az iskolai névsorolvasást? Azt, ami itt és most történik veled? A kedvenc romkocsmádat? Vagy valami egészen mást?" Ezekkel a zavarba ejtő kérdésekkel szólítottuk meg a kötet szerzőinek többségét 2015 nyarán, amikor meghirdettük a Jelen! ifjúsági novellaíró pályázatot.
Hogy mi késztetett erre minket? Úgy láttuk, manapság külföldön egyre népszerűbb, hazánkban viszont még csak éppen bontogatja szárnyait a modern ifjúsági, illetve young aduit irodalom. A bővülő választékban számos történet születik sárkányokról, űrhajókról, szerelmes vámpírokról és az elnyomás ellen küzdő kamaszokról, viszont a minket körülvevő világról annál kevesebb. Ráadásul a közösségi oldalak felgyorsult görgetése közben mintha a rövid, ám izgalmas prózai műfaj háttérbe szorulna.
A Jelen! pályázat elsődleges célja tehát az volt, hogy tehetséges fiatal szerzők írjanak a kamaszok és fiatal felnőttek hétköznapjairól, problémáiról. Fontosnak tartottuk, hogy a többkötetes harmincasok mellett megszólalási lehetőséget kapjanak pályakezdő huszonévesek is, hiszen - ahogy Tóth Krisztina, a zsűri elnöke elmondta a pályázat díjátadóján - vannak agyonolvasott szerzők a műfajban, de fontos lenne új hangokat is felfedezni. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Nagy Ildikó Noémi: Önkontroll 5
Dragomán György: Zsilett 12
Béres Tamás: Apám illata 18
Véssey Miklós: Nyakkendő 32
Krusovszky Dénes: A fiúk országa 38
Garaczi Zoltán: Ami megérthetetlen 67
Ácsai Roland: Aki bújt 72
Bencsik Orsolya: Pornó 77
Falussy Móric: Állatmese 82
Magyar-Nagy Mariann: Szétcsúszva és összerakva 90
Kalapos Éva Veronika: Mátó 96
Sulyok Rozi: Persephoneia 101
Molnár T. Eszter: Present, perfect 112
Majoros Nóra: Megállók 120
Potozky László: Próbababa 128
Gáspár-Singer Anna: Strand 136
Mán-Várhegyi Réka: Viszlát, kamaszkor! 143
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv