838.192

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Szarvasgazdálkodás (dedikált, számozott példány)

Tanulmány a hibás gazdálkodásról és a tévedésekről/Javaslat az országokban alkalmazható állománykezelésre

Szerző
Fordító
Kapcsolódó személy

Kiadó: Vadászlap Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott kemény kötés
Oldalszám: 94 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-06-2959-1
Megjegyzés: Jung Jenő, az előszó írója által dedikált példány. Megjelent 300 sorszámozott példányban. Fekete-fehér fényképekkel illusztrálva.

Előszó

A gondviselés abban a szerencsében részesített, hogy hosszú vadász- és tenyésztői életem során számtalan utat és módszert kipróbálhattam, amelyeknek alkalmazásával a legnemesebb vadfajunknak a... Tovább

Fülszöveg

DRASKOVICHIVAN (1878-1963)
Egy régen várt - szakmai szempontból mindenképpen - könyvritkaságot tarthat a kezében, amelynek szerzője gróf Draskovich Iván, a múlt század egyik legnagyobb magyar vadásza, aki talán a legtöbbet tette a hazai gímszarvasért.
1878. március 1-én született Pozsonyban, gyermekkorát Trakostyánban és Sellyén - a délvidék legszebb vadászterületein - töltötte. Középiskoláit Pécsett kezdte, majd Bécsben a jezsuita gimnáziumban fejezte be és a bécsi Kereskedelmi Főiskolán szerzett diplomát. A vadászattal Édesapja révén ismerkedhetett meg, aki a páratlan hírnévre szert tevő sellyei vadaskert építője volt. Tízéves korában lőtte az első őzbakját és barátjához, gróf Széchenyi Zsigmondhoz hasonlóan, az első szarvasbikáját az érettségi jutalmaként ejthette el. Apja halálát követően, 1910-től vette át a birtok és a vadaskert kezelését és eredményesen folytatta a „Draskovich-féle" gímszarvas-tenyésztést, nemesítést.
Nemcsak híres vadgazda, szenzációs felkészültségű... Tovább

Draskovich Iván

Draskovich Iván műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Draskovich Iván könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem