kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Pallas Stúdió |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött kemény papírkötés |
| Oldalszám: | 248 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 22 cm x 17 cm |
| ISBN: | 963-9207-77-2 |
| Megjegyzés: | A könyv fekete-fehér fotókkal, reprodukciókkal illusztrált. |
| Képek a magyar vendéglátás történetéből | 7 |
| Vépi lakoma | 16 |
| Különleges tárgyak a kereskedelem és vendéglátás történetében | 26 |
| A táncoló (bécsi) kongresszus édességei, ételei és italai | 33 |
| Csárda história | 35 |
| Utasellátás reformkori gőzhajókon | 39 |
| Az ételnevekről | 48 |
| Asztaltársaságokról, zöldvendéglőkről és sörkorcsolyákról | 51 |
| A "Sasok" és Kamermayer Károly | 54 |
| A századelő vendéglős nagyasszonya | 62 |
| Újházy Ede és az ő levesének hiteles históriája | 65 |
| Tarhonya a magyar konyhában | 68 |
| Érdekességek a halászlé történetéből | 73 |
| A "Vörös gróf" | 79 |
| Petőfi a vendéglátásról és a költő kedves ételeiről | 84 |
| Jókai és a fehér asztal kellemességei | 88 |
| Bródy Sándor és a gasztronómia | 92 |
| "Ínyesmester" | 98 |
| Egy vendéglátó-ipartörténeti kifejezés ("bodega") történetének, jelentésének margójára | 102 |
| Férfi irodalmár és gasztronómus "szoknyában" | 105 |
| Tarján Vilmos | 112 |
| Móra Ferenc a gasztronómiáról és a felesége szakácskönyve | 116 |
| Képek a magyar kávéfogyasztás történetéből | 120 |
| Petőfi korának kávéházai | 125 |
| Régi kávéházi italok | 134 |
| Gárdonyi és a kávéház | 137 |
| A cukrászipar története Magyarországon | 141 |
| A "tsemege-tsinálók" reformkori keresztapja és annak híres háziorvosa | 149 |
| A fagylalt-tölcsér magyar őse | 155 |
| A Ruszwurm és a cukrász bárókisasszony regénye | 159 |
| Rigó Jancsi | 164 |
| A vonó művészei | 170 |
| Magyar sütemények német földön | 174 |
| Horthy-pogácsa | 177 |
| Édességkedvelő művésznők | 179 |
| Egy angol, aki először keltette jó hírét a paprikás csirkének | 182 |
| Monte-Christo szülője szakácskötényben | 185 |
| Dumas Budapesten | 188 |
| Egy jakobinus fogadóról | 191 |
| "A XIX. század egyik utolsó végvára" | 194 |
| Ősbudavára | 197 |
| Konstantinápoly | 203 |
| Történelmi és hadi ételek | 206 |
| Mi a különbség az étlap és menülap között? | 210 |
| Néhány bortörténeti érdekesség és kocsmahistória | 217 |
| Hazai boraink védelmében | 222 |
| "Egy-némely történeti adatok a pesgőrül" | 225 |
| Egy és más befőzésről, zöldségekről, savanyúságokról | 232 |
| A kristályvizes fehér asszony | 236 |
| Az üzletnevekről | 241 |