1.034.986

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Bethlen évkönyv 1990-1991

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Bethlen Naptár több, mint hat évtizede olyan szolgálatot végez, ami mind amerikai, mind egyetemes magyar református szempontból egyháztörténeti adattár és okmány gyűjteménynek számít. Nagy... Tovább

Előszó

A Bethlen Naptár több, mint hat évtizede olyan szolgálatot végez, ami mind amerikai, mind egyetemes magyar református szempontból egyháztörténeti adattár és okmány gyűjteménynek számít. Nagy szétszórattatásunk, egymástól elzártságunk szomorú némaságában a Naptárban megjelent beszámolókon keresztül hírt adtunk arról, hogy élünk és vagyunk, mint az egyetemes magyar reformátusságnak a lelki édesanyától legmesszebb sodort, de hovatovább önálló, nagykorúságra jutott gyermeke.
A Naptár híradásán keresztül nevünket, szolgálatunkat felrajzoltuk az egyetemes magyar reformátusság egész világot átölelő térképére. De ennél többet is tett. A magyar kálvinizmus válságos évtizedeiben hangot adott minden közös aggodalmunknak és reménységünknek. Szót emelt azokért és azok mellett, akiket megtévesztett, vagy némaságra ítélt a zsarnokság.
Az elmúlt esztendőben a közénk épített válaszfalak ledőltek. Isten kegyelméből megtörtént a világ református magyarságának egymásra találása. Már együtt tervezzük a közös szolgálat lehetőségeit. Közben éljük a magyarság harmadik létezési formájában, a szétszórtságban felsarjadt, gyökeret vert sajátos gyülekezeti és közösségi életünket. Erről számol be a Naptár. Így folytatjuk, testvéri köszöntésnek szánva, az elmúlt évtizedek szerény, de állhatatos szolgálatát. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv