1.035.018

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakmai vizsgára felkészítő feladattár

Vendéglátó üzleti gazdálkodás

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 154 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 978-963-637-338-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezzel a feladatgyűjteménnyel olyan tankönyvet tart a kezében, amelynek célja, hogy segítse Ont a modulzáró vizsgára, illetve a szakmai vizsgára történő felkészülésében, és felkészítésben.
A... Tovább

Előszó

Ezzel a feladatgyűjteménnyel olyan tankönyvet tart a kezében, amelynek célja, hogy segítse Ont a modulzáró vizsgára, illetve a szakmai vizsgára történő felkészülésében, és felkészítésben.
A gyakorlásra ajánlott feladatokat témakörönként csoportosítottam. A feladatcsoportok elején mindig talál a témakörön belüli összefüggések megértését segítő rövid magyarázatot, valamint a témakörökhöz kapcsolódó fogalmak rövid magyarázatát, és egy kidolgozott mintafeladatot. A feladatgyűjtemény elméleti részeinek bővebb megértését és magyarázatát segítik az alábbi tankönyvek adott témához kapcsolódó fejezetei
Dudásné Baricza Margit - Poós Ferencné: Gazdálkodási ismeretek a vendéglátásban (KIT2013),
Bádonyi Mihály: Szakmai és üzletvezetési ismeretek a vendéglátásban (KIT2013),
Bádonyi Mihály: Korszerű ételkészítési ismeretek I-II. (KIT2011).
A fogalmak részletes magyarázata és értelmezése ezen kívül bármelyik gazdálkodási tankönyvben megtalálható.

A feladatgyűjteményben található példák egyaránt alkalmasak a gazdasági számítások gyakorlására, a modulzáró, valamint a szakmai vizsgára történő felkészülésre, a vendéglátó szakmacsoporthoz tartozó képzések esetében.
A feladatok megfelelnek a 10045-12 Gazdálkodás követelménymodulban a Szakmai számítások tantárgy/témakör elvárásainak.
A feladatgyűjtemény használatát azokon az évfolyamokon javaslom, ahol a szaktanár ezt jónak tartja és kiválasztja a könyvet.
A feladatgyűjteményt abból a célból is szerkesztettem, hogy a szaktanárok a feladatokat tovább gondolják és azok alapján saját, önálló példákat is alkossanak.
A szaktanárok az iskolán belüli tanári kooperációt felhasználva a különböző feladatok esetében más tanárok bevonásával elmélyíthetik a tanulók tudását. Javaslom, hogy kérjék az informatika, vagy a matematika tanárok aktív közreműködését, segítségét a feladatok gyakorlásában.

A példák sikeres megoldásához nélkülözhetetlen az alapvető matematikai műveletek ismerete. (Például százalékszámítás, egyenlőségek átrendezése stb.)
Minden fejezet végén megtalálhatók a megoldások, lépésről lépésre haladva, amelyek alapján könnyen ellenőrizhető a feladatok megoldásának menete, a rész- és végeredmények. Természetesen a javasolt megoldási menettől eltérő számítási és megoldási módszerekkel is eljuthat a helyes végeredményig.
Az árképzés fejezetben talál néhány étel és cukrászsütemény kalkulációt, amelyek - reményeim szerint - segítik az árkialakítási folyamat megértését. Felhívom a figyelmet arra, hogy az anyaghányadok nem kötöttek, tehát az üzletekben azok szabadon változtathatók.
Az írásbeli vizsgákon a feladatlapok még kiegészülhetnek elméleti kérdéseket is tartalmazó feladatokkal, de ebben a feladatgyűjteményben csak a számításokkal megoldható feladatokkal találkozik. Vissza

Tartalom

Tartalomjegyzék
Bevezető 7
I. Tömeg és veszteség, valamint tömeggyarapodási számítások (tisztítási, sütési, főzési veszteségszámítások, tömeggyarapodások) 9
II. Tápanyagszámítás 17
III. Viszonyszámok 23
IV. Árképzés 39
V. Az áruforgalom összetétele 69
VI. Jövedelmezőség 81
VII. Létszám-és bérgazdálkodás 99
VIII. Készletgazdálkodás 113
IX. Elszámoltatás 125
X. A beruházás, tőkebefektetés hatékonysága 145
XI. Értékcsökkenési leírás (amortizáció) 149
Függelék 153

Dudásné Baricza Margit

Dudásné Baricza Margit műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dudásné Baricza Margit könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv