1.035.111

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A világ ura I-II.

"Gróf Monte Christo" folytatása

Szerző
Fordító

Kiadó: Nova Irodalmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 606 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két kötet egy könyvbe kötve. A nyomdai munkát Radó István nyomdai műintézete, Budapest készítette.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

- No, ugorj még egyet, jó Rosinantém és odaát leszünk! Aztán röpülhetsz majd végig a síkságon, mint valami indián nyila! No, bátran! - mondotta az ifjú lovas, baljában a... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

- No, ugorj még egyet, jó Rosinantém és odaát leszünk! Aztán röpülhetsz majd végig a síkságon, mint valami indián nyila! No, bátran! - mondotta az ifjú lovas, baljában a gyeplőt fogva és jobbjával bátorításul a büszke állat nyakát veregetve.
Rosinante húzódott az előtte tátongó szakadéktól. Ugrásra emelkedett ugyan, de aztán visszahőkölt és fölágaskodott.
- Megsarkantyúzzalak, hé?! - kiáltott föl az ifjú haragosan és nem törődve azzal, hogy ha lova elvéti az ugrást, halál fia, mert a hasadék több, mint tíz méter széles. - Még nem ismered a sarkantyúm ízét!
Fényes, hosszú spanyol sarkantyúját a ló ágyékába nyomta, úgy, hogy az állat kínjában fölágaskodott és félreugrott, mintha le akarná vetni lovasát, aztán hatalmas szökéssel a szakadék másik oldalán termett. Ott megállt és lihegett, mintha tudná, hogy nagy veszélytől szabadult. Lovasa azonban vidáman fölkacagott.
- Ugy-e megmondtam! - szólt, mintha lova értené. - Mégis ideát vagyunk és nemes véred ott piroslik a sarkantyúmon.
Jó megjelenésű fiatalember volt, húszegynéhány éves, tetőtől-talpig valódi spanyol telivér, akárcsak a lova, amely nevén kívül semmi tekintetben sem hasonlított Don Quijote girhes gebéjére. Sötét hajfürtök lengtek a panamakalap alatt, szeme tüzesen csillogott sasorra fölött és erős bajusza akkor sem lehetett volna gondosabban kipödörve, ha a madridi "Puerta del Solón" lovagolt volna Felső-California sziklás rengetege helyett. Még öltözékében is látszott valami az igazi spanyol természetes előkelőségéből, bár szabása nem volt teljesen olyan, mint az anyaországi uraké és inkább a délszaki éghajlathoz alkalmazkodott. Egyébként büszke, szép arcú ifjú volt, izmos testalkatú, aki, - mint fajtestvérei a pyreneusi félszigeten, - férfivá érett már abban a korban, melyben a hűvösebb északi nap fiai még félig-meddig gyermeknek számítanak. Vissza

Tartalom

I. kötet1-304
II. kötet1-302

Dumas

Dumas műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dumas könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv