1.031.411

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A három testőr I-II.

A három testőr trilógia első része

Szerző
Fordító

Kiadó: Dante Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 715 oldal
Sorozatcím: Dumas munkái
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Egy könyvben két kötet. Nyomtatta a Révai Irodalmi Intézet R.-T. nyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

ELŐSZÓ A MELYBEN KI VAN MUTATVA, HOGY AMA TÖRTÉNETNEK HŐSEI, A MELYET VAN SZERENCSÉNK OLVASÓINKNAK ELBESZÉLNI, "OS" ÉS "IS" VÉGŰ NEVEIK MELLETT SEM A MYTHOLOGIÁBÓL VALÓK.

Körülbelül esztendeje,... Tovább

Előszó

ELŐSZÓ A MELYBEN KI VAN MUTATVA, HOGY AMA TÖRTÉNETNEK HŐSEI, A MELYET VAN SZERENCSÉNK OLVASÓINKNAK ELBESZÉLNI, "OS" ÉS "IS" VÉGŰ NEVEIK MELLETT SEM A MYTHOLOGIÁBÓL VALÓK.

Körülbelül esztendeje, hogy kutatván a királyi könyvtárban, XIV. Lajos története czímű munkám érdekében, véletlenül rábukkantam D' Artagnan Emlékiratai-val, a mely - mint legnagyobb része az e korból való munkáknak, a melyeknek szerzői súlyt helyeztek rá, hogy megmondják az igazságot, a nélkül, hogy hosszabb vagy rövidebb időt töltsenek a Bastilleban - Amsterdamban nyomatott Rouge Pierrenél. A czím elcsábított; hazavittem az emlékiratokat, természetesen a könyvtárőr engedelmével, és mohón faltam.
Szándékom nem az, hogy ezúttal ezt a furcsa művet elemezzem; és beérem azzal, ha utalom rá azokat az olvasóimat, a kik megbecsülik a korrajzokat. Találni fognak benne mesterkézzel odavetett arczképeket; és, bárha ezek a vázlatok nagyobbrészt kaszárnyák kapuira és korcsmák falaira vannak rajzolva, mégis épp oly hasonlóknak fogják felismerni, mint Anquetil történetében XIII. Lajos, Ausztriai Anna, Richelieu, Mazarin és ama kor legtöbb udvaronczának képeit.
De tudvalevő, hogy a költő szeszélyes elméjét nem mindig az ragadja meg, a mi az olvasók tömegére hat. Sőt, bár csodáltuk, mint a hogy kétségtelenül mások is csodálni fogják, az említett részleteket, oly dolog foglalt el bennünket a legnagyobb mértékben, a melyre előttünk bizonynyal senki a legcsekélyebb ügyet sem vetette. Vissza

Fülszöveg

Ifjú kurtanemes lovagol rozoga gebéjén Párizs felé, hogy elszegődjék királyi testőrnek, de már útközben elcsenik ajánlólevelét, s alaposan el is agyabugyálják. A fővárosban aztán még több izgalmas és véres kalamajkába keveredik, s egyszersmind sírig tartó barátságot is köt három vitéz nemesúrral. D'Artagnan, a szinte még gyerekember párbajhős rövidesen magának a szépséges királynénak, Ausztriai Annának is felbecsülhetetlen szolgálatot tehet: Athos, Porthos és Aramis segítségével igyekszik megakadályozni az elvetemült Milady és az agyafúrt Richelieu bíboros minden mesterkedését. Sikerül-e a rokonszenves fenegyerekeknek visszaszereznie Londonból a felséges asszony ékszereit? Bosszút állhat-e a négy jó barát a mindenkit könyörtelenül eltipró, gátlástalan Milady gyilkosságaiért és egyéb gonoszságaiért? Erről szól ez a nagy hírű regény, amely már fiatal olvasók számtalan nemzedékét ejtette rabul a hűséges cimborák, vágyódó szerelmesek hősi kalandjaival.

Tartalom

I. kötet 1-368
II. kötet 1-347
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv