1.034.801

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élő történelem

Válogatás a meghurcolt magyarok visszaemlékezéseiből 1944-1992.

Szerkesztő

Kiadó: Intermix Kiadó
Kiadás helye: Ungvár-Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 118 oldal
Sorozatcím: Kárpátaljai Magyar Könyvek
Kötetszám: 22
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-8129-31-0
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Feltámadtunk!
...A mi népünk, a magyar nép is, a történelem folyamán nemcsak aléltan, de szinte holtan feküdt a történelem porondján. Gondoljunk csak a tatárjárásra, a török rabigára, az első és... Tovább

Előszó

Feltámadtunk!
...A mi népünk, a magyar nép is, a történelem folyamán nemcsak aléltan, de szinte holtan feküdt a történelem porondján. Gondoljunk csak a tatárjárásra, a török rabigára, az első és a második világháborúra... és mégis, szinte halottaiból feltámadt a nemzet, és ma Nyugat és Kelet tisztelettel hajtja meg fejét a magyar állam előtt.
Kárpátalja magyarjait is halálra ítélték. De sem a szolyvai haláltábor, sem a donbászi és a szibériai lágerek, sem Karaganda és Vorkuta nem tudott minket eltemetni. Hisz élünk! Feltámadtunk!
Pedig minket, Kárpátalja magyaljait, az elmúlt 45 év alatt lágerekkel, börtönökkel, drákói rendeletekkel, „mérgezett nyilakkal" halálra gyötörtek... és eltemettek. Vissza

Fülszöveg

Ez a kötet, amelyet joggal nevezhetnénk akár vádiratnak vagy tetemrehívásnak is, szembesülés a múlttal. Olvastán sorstragédiák, családi drámák, embertelen kínok tárulnak fel az Olvasó előtt. Kortársak és a lágerek poklát megjárt túlélők, az elhurcoltak megtiport hozzátartozói és megfélemlített leszármazottaik a történelmi igazságtételben bízva mondják el személyes tragédiáikat, átélt keserveiket. Edzett lélek kell a túlélők keresetlen, egyszerű szavakkal elmondott tanúvallomásainak, testi és lelki megaláztatásainak olvasásához.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv