kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Vince Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 340 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-955-241-0 |
Bevezető | 5 |
Amit e könyv használatáról tudni érdemes | 6 |
Előételek | 11 |
Hideg előételek | 11 |
Hideg előételek meleg mártással, pirítóssal | 13 |
Meleg előételek | 14 |
Levesek és levesbetétek | 18 |
Gyümölcslevesek | 32 |
Levesbetétek | 34 |
Húsételek | 39 |
Marhahúsok | 39 |
Borjúhúsok | 47 |
Sertéshúsok | 52 |
Bárány- és birkahúsok | 59 |
Bárányhúsok | 59 |
Birkahúsok | 61 |
Belsőségek | 62 |
Szárnyasok | 66 |
Csirkehúsok | 66 |
Kacsahúsok | 71 |
Libahúsok | 72 |
Pulykahúsok | 74 |
Szárnyas belsőségek | 76 |
Vadhúsok | 79 |
Vadszárnyasok | 82 |
Halételek | 84 |
Parázson sült és grillezett ételek | 92 |
Páclevesek, mázak, fűszervajak, ízesítők hús, és halételekhez | 98 |
Páclevek, mázak | 98 |
Fűszervajak | 99 |
Egyéb ízesítők | 100 |
Mártások | 104 |
Hideg mártások | 104 |
Meleg mártások | 106 |
Köretek | 111 |
Kiegészítő és kiadós saláták, salátaöntetek | 117 |
Kiegészítő saláták | 117 |
Kiadós saláták | 121 |
Salátaöntetek | 127 |
Egytálételek hússal és hús nélkül | 130 |
Egytálételek hússal | 130 |
Egytálételek hús nélkül | 140 |
Főzelékek és feltétek | 149 |
Feltétek | 154 |
Reggelik, vacsorák | 158 |
Tojásételek | 158 |
Hideg tojásételek | 158 |
Meleg tojásételek | 159 |
Kocsonyák | 163 |
Szendvicsek | 165 |
Szendvicskrémek | 165 |
Melegszendvicsek | 167 |
Tésztafélék | 170 |
Főtt tészták | 170 |
Édes főtt tészták | 178 |
Kelt tészták | 181 |
Lángosok | 181 |
Pizzafélék | 183 |
Édes kelt tészták | 186 |
Fánkok és egyéb tészták | 189 |
Palacsinták | 192 |
Sós palacsinták | 195 |
Rétesek | 198 |
Édességek és sós sütemények | 201 |
Torták és tortakrémek, -bevonatok | 201 |
Tortakrémek, -bevonatok | 206 |
Sütemények | 208 |
Édes felfújtak és sodók, mártások, öntetek | 219 |
Sodók, mártások öntetek | 221 |
Krémek, habok, fagylaltok | 223 |
Krémek | 223 |
Habok | 227 |
Fagylaltok | 228 |
Gyümölcssaláták | 230 |
Aprósütemények | 233 |
Édes aprósütemények | 233 |
Sós aprósütemények | 236 |
Kóstoló a keleti konyhák ízeiből | 241 |
Előételek | 241 |
Levesek | 242 |
Húsételek | 243 |
Halak, tenger gyümölcsei | 246 |
Egytálételek, tészták | 247 |
Salátafélék | 250 |
Édességek | 250 |
Italok | 253 |
Alkoholos italok | 253 |
Alkoholmentes turmixok | 255 |
Befőzés, tartósítás | 257 |
Gyümölcsök tartósítása | 257 |
Nyersen eltett gyümölcsök | 257 |
Befőttek | 258 |
Dzsemek, lekvárok | 259 |
Szörpök | 262 |
Gyümölcskocsonya, -sajt készítése | 262 |
Zöldségfélék tartósítása | 263 |
Savanyúságok készítése | 263 |
Szárítással tartósítás | 267 |
Egyéb konzerválás | 268 |
Konyhai kislexikon | 270 |
Alapfogalmak a főzés-sütés folyamatában | 270 |
A főzés-sütés korszerű segédeszközei | 288 |
Főző- és sütőedények | 288 |
Elektromos készülékek | 290 |
Csogamoló- és frissen tartó anyagok | 293 |
Konyhakész élelmiszerek | 294 |
Főszerek és más ízesítők | 298 |
Fűszerek | 298 |
Egyéb ízesítők | 303 |
Táblázatok | 306 |
Egyes élelmiszerek kalória-, fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma | 306 |
Egyes élelmiszerek főzési ideje kuktában | 315 |
Egyes mélyhűtött élelmiszerek eltarthatósága -18 °C-on | 316 |
Mértékek és mennyiségek | 318 |
Receptmutató | 320 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.