1.031.420

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szakácskönyv

Szerkesztő

Kiadó: Vince Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 340 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-955-241-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezető5
Amit e könyv használatáról tudni érdemes6
Előételek11
Hideg előételek11
Hideg előételek meleg mártással, pirítóssal13
Meleg előételek14
Levesek és levesbetétek18
Gyümölcslevesek32
Levesbetétek34
Húsételek39
Marhahúsok39
Borjúhúsok47
Sertéshúsok52
Bárány- és birkahúsok59
Bárányhúsok59
Birkahúsok61
Belsőségek62
Szárnyasok66
Csirkehúsok66
Kacsahúsok71
Libahúsok72
Pulykahúsok74
Szárnyas belsőségek76
Vadhúsok79
Vadszárnyasok82
Halételek84
Parázson sült és grillezett ételek92
Páclevesek, mázak, fűszervajak, ízesítők hús, és halételekhez98
Páclevek, mázak98
Fűszervajak99
Egyéb ízesítők100
Mártások104
Hideg mártások104
Meleg mártások106
Köretek111
Kiegészítő és kiadós saláták, salátaöntetek117
Kiegészítő saláták117
Kiadós saláták121
Salátaöntetek127
Egytálételek hússal és hús nélkül130
Egytálételek hússal130
Egytálételek hús nélkül140
Főzelékek és feltétek149
Feltétek154
Reggelik, vacsorák158
Tojásételek158
Hideg tojásételek158
Meleg tojásételek159
Kocsonyák163
Szendvicsek165
Szendvicskrémek165
Melegszendvicsek167
Tésztafélék170
Főtt tészták170
Édes főtt tészták178
Kelt tészták181
Lángosok181
Pizzafélék183
Édes kelt tészták186
Fánkok és egyéb tészták189
Palacsinták192
Sós palacsinták195
Rétesek198
Édességek és sós sütemények201
Torták és tortakrémek, -bevonatok201
Tortakrémek, -bevonatok206
Sütemények208
Édes felfújtak és sodók, mártások, öntetek219
Sodók, mártások öntetek221
Krémek, habok, fagylaltok223
Krémek223
Habok227
Fagylaltok228
Gyümölcssaláták230
Aprósütemények233
Édes aprósütemények233
Sós aprósütemények236
Kóstoló a keleti konyhák ízeiből241
Előételek241
Levesek242
Húsételek243
Halak, tenger gyümölcsei246
Egytálételek, tészták247
Salátafélék250
Édességek250
Italok253
Alkoholos italok253
Alkoholmentes turmixok255
Befőzés, tartósítás257
Gyümölcsök tartósítása257
Nyersen eltett gyümölcsök257
Befőttek258
Dzsemek, lekvárok259
Szörpök262
Gyümölcskocsonya, -sajt készítése262
Zöldségfélék tartósítása263
Savanyúságok készítése263
Szárítással tartósítás267
Egyéb konzerválás268
Konyhai kislexikon270
Alapfogalmak a főzés-sütés folyamatában270
A főzés-sütés korszerű segédeszközei288
Főző- és sütőedények288
Elektromos készülékek290
Csogamoló- és frissen tartó anyagok293
Konyhakész élelmiszerek294
Főszerek és más ízesítők298
Fűszerek298
Egyéb ízesítők303
Táblázatok306
Egyes élelmiszerek kalória-, fehérje-, zsír- és szénhidráttartalma306
Egyes élelmiszerek főzési ideje kuktában315
Egyes mélyhűtött élelmiszerek eltarthatósága -18 °C-on316
Mértékek és mennyiségek318
Receptmutató320
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv