A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

A bomlás kézikönyve

Aforizmák

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Európa Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 218 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 17 cm x 11 cm
ISBN: 963-075-205-0
Értesítőt kérek a kiadóról

Fülszöveg

E. M. Cioran román születésű francia gondolkodó. Legfőbb mondandója a világ (a nyugati civilizáció) hanyatlása. Nem lehet derűlátással gyanúsítani, hiszen mestere, Nietzsche sem volt derűlátó. Van azonban legalább két igazán rokonszenves vonása: az egyik szenvedélyes (és többnyire kiábrándultságában is katartikus) igazságszeretete, a másik a tagadhatatlanul ki-kiütköző misztikus hajlamai ellenére is uralkodó racionalizmusa.
A francia esszé ma sokkal kevésbé franciás, mint az ő művei. Filozófiája nem összefüggő rendszer, hanem mindig valamilyen lényegre (irodalmira, emberire, szellemire, társadalmira) rávillanó aforizmarendszer.
Ciorant az is élvezettel olvashatja, aki nem igazán barátja a gondolat-műfajnak. Megkapó észpártisága, fogalmazásának gondos tisztasága megnyugtatóan ellensúlyozza meglehetősen sötét világképét.
Cioran jelentős szerepet játszik a francia szellemi életben. A háború óta sem Romániában, sem Magyarországon nem jelent meg kötete.

E. M. Cioran

E. M. Cioran műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: E. M. Cioran könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem