1.029.839

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vitamin Biblia

Hogyan élhet egészségesebben a megfelelő vitaminok és élelmiszer-adalékok segítségével?

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Westinvest Kft.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 461 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 11 cm
ISBN: 963-7609-23-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Akár hiszi, akár nem...

Egy cigaretta elszívása akár 100 mg C-vitamin hatását is tönkreteheti!

A lecitinnel meg lehet akadályozni, hogy az étel leragadjon a konyhaedényben!

A szintetikus D-vitaminnal kiegészített tej megfoszthatja a szervezetet a magnéziumtól!

A szennyezett levegőjű városokban élő emberek kevesebb D-vitaminhoz jutnak, mint vidéken élő rokonaik, mert a füst és a köd elnyeli a nap ibolyántúli sugarait!

Napi egynél több féldeci vagy koktél B1- és B6-vitamin-, illetve folsavhiányt okozhat!

Tartalom

Előszó17
Néhány szó az új, átdolgozott kiadásról19
A fordító megjegyzése21
Ismerkedjünk a vitaminokkal!23
Miért tettem? - Mik a vitaminok? - Mik nem a vitaminok? - Hogyan hatnak? - Szedjünk-e kegészítő anyagokat? - Mik a tápanyagok? - A makro- és a mikrotápanyagok közötti különbség - Hogyan hatnak a tápanyagok? - Ismerje meg az emésztőrendszerét! - A vitaminok nevei - Az ásványi anyagok nevei - Szervezetének együttműködésre van szüksége - Néhány felvilágosító szó a táplálkozással kapcsolatban - Van kérdése?
Mitől vitamintabletta a vitamintabletta?45
Honnan származnak a vitaminok? - Miért kaphatók a vitaminok különböző formában? - Olajok, illetve szilárd vagy vízoldékony formák - Szintetikus, illetve termésetes és szervetlen, illetve szerves készítmények - A kelátképzés, és amit az jelent - A késleltetés - Töltő- és kötőanyagokat, meg mi minden egyebet szedünk be? - Tárolás és hatástartam - Mikor és hogyan szedjünk kiegészítő anyagokat? - Kinek mi a legmegfelelőbb? - Van kérdése?
Mindaz, amit mindig tudni szeretett volna a vitaminokról, de nem tudta kitől megkérdezni58
A-vitamin - B1-vitamin (tiamin) - B2-vitamin (riboflavin) - B6-vitamin (piridoxin) - B12-vitamin (kobalamin) - B13-vitamin (orotsav) - B15-vitamin (pangamasav) - B17-vitamin (laetril) - H-vitamin (biotin, koenzim R) - C-vitamin (aszkorbinsav, cevitaminsav) Kalcium-pantotenát (pantenol, pentoténsav, B5-vitamin) - Kolin - D-vitamin ("napfény-vitamin", kalciferol, ergoszterol) - E-vitamin (tokoferol) - F-vitamin (telítetlen zsírsavak - linolsav, linolensav és arachidonsav) - Folsav (folacin)- Inozitol - K-vitamin (menadion) - Niacin (nikotinsav, niacinamid, nikotinsavamid) - P-vitamin (C-komplex, citrus bioflavonoidok, rutin, heszperidin) - PABS (para-aminobenzoesav) - T-vitamin - U-vitamin (metil-netionin) - Van kérdése?
Nélkülözhetetlen ásványi anyagok126
Kalcium - Klór - Króm - Kobalt - Réz - Fluor - Jód (jodid) - Vas - Magnézium - Mangán - Molibdén - Foszfor - Kálium - Szelén - Nátrium - Kén - Vanádium - Cink - Víz - Van kérdése?
A fehérjék és azok a furcsa aminosavak1
A fehérjék és az aminosavak kapcsolata - Mennyi fehérjére van tényleg szükségünk? - A ferhérjék típusai - ezek miben különböznek egymástól? - A fehérja mítosza - A fehérjekészítmények - Az aminosav-készítmények - Beszéljünk a triptofánról! - A csodálatos fenilalanin - D.L-fenilalanin - Lássuk a lizint! - Amit az ergininről tudunk - A növkedési hormont felszabadító anyagok - Egyéb érdekes aminosavak - Van kérdése?
A zsírok és az őket befolyásoló anyagok201
Mik is azok a lipotróp anyagok? - Kiknek van szükségük rájuk és miért? - A koleszterinügy -Hogyan növelhető és csökkenthető a koleszterinszint? - Van kérdése?
A szénhidrátok és az enzimek209
Miért van szükség a szénhidrátokra? -Néhány szó az enzimekről - A szövetek tizenkét legfontosabb sója és funkciójuk - Van kérdése?
Egyéb csodatevők218
Acidphilus - Ginseng - Lucerna, fokhagyma, klorofill és jukka - Rost és korpa - Tengeri hínár - Élesztő - Van kérdése?
Gyógynövények és népi orvosságok230
Amit a természetes orvosságokról tudni kell - Sisakvirág - Aloé - Ánizs (mag) - Benedekfű - Kamilla - Fekete nadálytő - Boróka (bogyó) - Édesgyökér - Parlagi ligetszépeolaj - Petrezselyem (mag és levél) - Fodormenta - Borsos menta (levél) - Rozmaring (levél) - Kakukkfű - Veszélyes növények - Van kérdése?
Hogyan találjuk ki, milyen vitaminra van valóban szükségünk?243
Milyen a kiegyensúlyozott étrend, és valóban aszerint étkezünk-e? - Hogyan állapítható meg, miből van hiánya a szervezetnek? - Figyelmeztető jelek - Mire utalhat, ha valaki "kívánós"? -Hogy ételeink ne veszítsenek vitamintartalmukból - Van kérdése?
Olvassa el a címkét!282
Fontos, hogy értse meg azt, ami a címkén olvasható - Mértékegységek - A javasolt napi felvétel - Mire kell ügyelni? - Van kérdése?
Mindenkinek megvan a maga speciális vitaminszükséglete289
Személyre szóló kezelések kiválasztása - Nők - Férfiak - Kisgyermekek - Gyermekek - Terhes nők - Szoptató anyák - Futók - Kocogók - Hivatalnokok - Tanulók - Idősebb emberek - Atléták - Éjszakai dolgozók - Teherautó-vezetők - Táncosok - Építőmunkások - Kártyások - Bolti eladók - Színészek, rádió- és tv-alkalmazottak - Énekesek - Orvosok és ápolónők - Mozgáskorlátozottak - Golfozók - Teniszezők - Labdarúgók - Tanítók, tanárok - Dohányosok - Iszákosok - A tv "rabjai) - Akik állandóan úton vannak - Van kérdése?
A megfelelő vitamint a megfelelő időben310
Kiegészítések különleges esetekben - Akne - Az atléták lába - Rossz szagú lehelet - Kopaszság vagy hajhullás - Méhcsípés - Fogínyvérzés - Csonttörés - Horzsolások, zúzódások - Égések - Hideg láb - Hideg kiütés és herpes simplex - Székrekedés - Vágott sebek - Száraz bőr - Másnaposság - Szénanátha - Fajfájás - Gyomorégés - Aranyér - Álmatlanság - Viszketés - Időzóna-eltolódás - Lábfájás - Menopauza - Menstruáció - Utazási betegség - Izomfájás - A fogamzásgátló tabletta - szömörce okozta bőrbántalom - Polipok - Műtét utáni gyógyulás - Köleshimlő (miliaria) - Prostatabántalmak - Pikkelysömör (psoriasis) - Leszokás a dohányzásról - Lesülés (leégés) - Fogcsikorgatás - Visszértágulat - Ondóvezeték-kimetszés (vasectomia) - Szemölcsök - Van kérdése?
A gyógyulás útján329
Miért van szükség kiegészítésekre a betegnek? - Allergiák - Ízületi gyulladás (arthritis) - Asztma - Magas és alacsony vérnyomás - Hörghurut (bronchitis) - Bárányhimlő - Nátha - Vastagbélgyuladás (colitis) -Cukorbaj (diabetes mellitus) - Szembántalmak - Szívpanaszok - Alacsony vércukorszint (hypoglycaemia) - Ótvar (impetigo) - Kanyaró - Mirigyláz (mononucleosis) - mumpsz - Övsömör (herpes zoster) - Mandulagyulladás (tonsillitis) - Fekélyek - Nemi betegségek - Van kérdése?
Ha változik a lelkiállapot349
Hogyan befolyásolják a vitamonok és az ásványi anyagok a lelkiállapotot? - Vitaminok és ásványi anyagok depresszió és szorongás ellen - Más gyógyszerek fokozhatják a problémákat - Van kérdése?
A drogokról354
Kezdjük a koffeinnel! - Szervezetünkbe több koffein jut, mint hinnénk - Koffein helyett - Mit tesz az alkohol a szervezettel? - Mennyi alkoholt iszik, és mikor? - A vitaminok csökkentik az alkoholéhséget - A marihuánáról és a hasisról - A kokain sokkal többet árt, mint hinnénk - Segítség a kokainról való leszokáshoz - Receptre vagy anélkül kapható "szerek" drogok helyett - A nagy gyógyszerleleplezés - Van kérdése?
Szabaduljunk meg a súlyfölöslegünktől!364
Az Atkins-diéta - A Stillman-diéta - A Scarsdale-diéta - A súlyra adagolt diéta - Az "ivó ember" diétája - A folyékonyfehérje- és a Cambridge-diéta - A Zen-féle diéta - Fruktózdiéta - Tenerihínárlecitin-, ecet- B6-vitamin-diéta - Mindell diétaötletei - Mindell vitaminokkal kiegészített diétája - Van kérdése?
Ne higgye, hogy nem eszik sok cukrot és sót!382
A különféle cukrok - A túl sok cukor veszélyei - Mennyire édes? - A túl sok só veszélyei - A túlzott sófogyasztás csökkentése - Mennyire sós?- Van kérdése?
Legyen szép - legyen csinos!394
Az egészséges bőrhöz szükséges vitaminok - Az egészséges hajhoz szükséges vitaminok - Kéz- és lábápolás vitaminok szedésével - Természetes szépségápolószerek - Nem túl előnyös gyógyszerek - Van kérdése?
Maradjon fiatal, energikus és szexis!406
Hogyan késleltethetjük az öregedést? - Maradjon fiatal! - Életerőt fokozó energiadiéta - Életerőt fokozó kiegészítések - A vitaminok és a szex - Ételek és kiegészítések a tökéletesebb szex érdekében - Van kérdése?
Kedvenc állataink is kapjanak meg mindent!415
Vitaminok a kutya számára - A kutyák ízületi gyulladása és szervfejlősési zavara elleni diéta - Vitaminok a macska számára - Van kérdése?
A vitaminokról tudni való "igenek" és "nemek"422
Figyelemeztetések
Utószó429
Kislexikon431
Irodalom és ajánlott olvasmányok441
Tárgymutató444

Earl Mindell

Earl Mindell műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Earl Mindell könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv