1.046.730

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Attila és hunjai

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magyar Szemle Társaság
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői vászonkötés
Oldalszám: 330 oldal
Sorozatcím: A Magyar Szemle Könyvei
Kötetszám: 16
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: 20 fekete-fehér képes táblával és két kihajtható térképmelléklettel illusztrált. E könyvet a Magyar Szemle Társaság tulajdonában lévő "Old Kenntonian Face" anyadúcokkal, a könyvnyomtatás feltalálásának 500. esztendejének április és május havában szedte és nyomta Pápai Ernő műintézete Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

ATTILA ÉS HUNJAI ezelőtt éppen ezerötszáz évvel voltak erejük és hatalmuk tetőpontján. Midőn ez alkalommal mai Attiláról és népéről a magyar közönség kezébe könyvet adunk, úgy érezzük, hogy különös... Tovább

Előszó

ATTILA ÉS HUNJAI ezelőtt éppen ezerötszáz évvel voltak erejük és hatalmuk tetőpontján. Midőn ez alkalommal mai Attiláról és népéről a magyar közönség kezébe könyvet adunk, úgy érezzük, hogy különös kötelességet teljesítünk és hogy kényes kérdést próbálunk megoldani.
A magyar közönség - legalább is ennek jó része - a hunokról még ma is úgy gondolkozik, ahogyan gondolkozott régebbi századokban. Az a rajongás az ősi dicsőségért, mely a magyar hun-mondát - valószínűleg nem alaptalanul - kialakította s amely a magyar közönséget érzelmileg a világhódító ősrokonokhoz szinte elszakíthatatlanul hozzáfűzte, történetünk egész folyamán, egészen máig él és hat.
A hunok a magyarok ősei: ez volt nálunk a közfelfogás talán már az Árpád-korban. „Huni sive Hungari" mondja Thuróczi a 15. században, a hunok és a magyarok azonosak, Attila a magyarok királya - s ezzel a felfogással találkozunk a következő századokban a magyarság egyetemes történetéről szóló munkákban s megnyilatkozik ez az egész magyar szellemi életben, számos szépirodalmi alkotásban és politikai jellegű iratban is. Mátyás udvarában él Attila kultusza, Zrínyi példaképül állítja elénk Attilát, a magyarok első királyát, s Berzsenyi így sóhajt fel: „óh más magyar kar mennyköve villogott Attilla véres harcai közt." Vissza

Tartalom

Előszó7
Attila hunjainak eredete11
Az ázsiai hunok31
A hunok Európában61
Attila a mondában143
A hunok nyelve217
A hunok régészeti emlékei227
Hunok és magyarok265
Jegyzetek271
Név- és tárgymutató323
Képmellékletek
Térképek:
A római birodalom a Kr. u. 4. század végén
Hunkori lelőhelyek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Attila és hunjai Attila és hunjai Attila és hunjai Attila és hunjai Attila és hunjai Attila és hunjai

A lapélek foltosak, egyenetlenek. Könyvtári könyv volt.

Részben felvágatlan példány.

Állapot:
8.900 ,-Ft
71 pont kapható
Kosárba