1.034.690

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pompeji utolsó napjai I-II.

Regény két kötetben

Szerző
Fordító
Grafikus

Kiadó: Légrády Testvérek Kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 512 oldal
Sorozatcím: Pesti Hirlap Könyvek
Kötetszám: 86-87
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 11 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Légrády Testvérek könyvnyomdája, Budapest. A borítékot és a szövegközi képeket rajzolta Kerpely Brunó. A költeményeket Fóthy János fordította.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Két előkelő ur Pompejiből.

- Üdvözöllek, Dyomedes, te is Glaukusnál vacsorázol ma? - kérdezte egy alacsony termetű fiatalember, aki tunikáját az előkelő urak és divatosan... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Két előkelő ur Pompejiből.

- Üdvözöllek, Dyomedes, te is Glaukusnál vacsorázol ma? - kérdezte egy alacsony termetű fiatalember, aki tunikáját az előkelő urak és divatosan öltözködő férfiak szokása szerint, hanyagul és lágyan omló redőkben viselte.
- Ó, nem, kedves Clodius, engem nem hívott meg, - felelt Dyomedes, egy tagbaszakadt, középkorú férfiú. - Eléggé bosszant, mert az ő konyhája a legjobbak közé tartozik Pompejiben.
- Annyi bizonyos, csak az a baj, hogy nekem nem tud soha elegendő bort adni. Nem is folyik igazi ógörög vér az ereiben, mert, mint mondja, nem birja az italt és másnap mindig rosszul érzi magát.
- Ennek egyéb oka is lehet, - szólt Dyomedes és összeráncolta a homlokát. - Azt hiszem, hogy örökös vidámsága és tékozlása ellenére nem olyan gazdag, amilyennek látszani szeretne és talán inkább a bort kiméli, mint az egészségét. Vissza

Fülszöveg

Pompeji és Hervulanum elpusztulásának hatalmas tragédiáját mondja el ebben a regényben az immár klasszikussá avatott lord Bulwer. A titokzatos egyiptomi ember, a thessaliai vak leány, a csodaszép hellén nő, a rajongó pompeji ifju és a romlott, léha kor regénye felejthetetlen benyomást tesz az olvasóra. A Pompeji utolsó napjai a világ valamennyi nyelvén megjelent és tízmilliók gyönyörködtek ragyogó dialógusaiban és leirásaiban.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Pompeji utolsó napjai I-II. Pompeji utolsó napjai I-II. Pompeji utolsó napjai I-II. Pompeji utolsó napjai I-II. Pompeji utolsó napjai I-II. Pompeji utolsó napjai I-II. Pompeji utolsó napjai I-II. Pompeji utolsó napjai I-II. Pompeji utolsó napjai I-II.

A II. kötet gerince javított, a borító sérült. A kötetek borítója kopott, megtört. Az I. kötet címlapján tulajdonosi pecsétnyom található, néhány lapja foltos.

Állapot: Közepes
6.480 Ft
5.180 ,-Ft 20
26 pont kapható
Kosárba
konyv