A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
Népszerű szakácskönyv a háziasszonyok, elsősorban a dolgozó nők számára. A szerző rövid egészségügyi bevezető után a főzés ábécéjét ismerteti, s ezután tér rá a különböző receptek közlésére. A receptura összeállításánál az volt a fő célja, hogy az étrendek valóban tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen alapanyagokat, a kellő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot, zsírokat, ásványi anyagokat és vitaminokat. Ügyes tanácsokat nyújt a dolgozó nő számára, hogy aránylag rövid idő alatt készíthesse el az értékes, ízletes és változatos ételeket családjának.
Tartalom
Egy lépéssel az ínyesmester előtt..................3
A főzés ábécéje..........................................19
A kamra.....................................19
Mennyi kell? ..........................................20
Amit a zöldségfélékről tudni kell..................21
Hogyan főzzük a zöldségféléket?..................22
A rántás, a behintés....................................23
A habarás ................................................24
A besamel ................................................24
Amit a húsfélékről tudni kell........................24
A sülttészták „titka"....................................26
Levesek ......................................................29
Húsos levesek ..........................................30
Zöldséglevesek .........................................35
Krémlevesek................................................37
Rántott levesek ..........................................38
Gyümölcslevesek..........................................39
Levesbetétek......................................40
Felfújtak, egytálételek ..............................43
Felfújtak ................................................43
Egytálételek................................................46
Tojásos ételek ..........................................65
Maradékok felhasználása..............................71
Pecsenyék..........................73
Sertéssültek ........................74
Marhasültek........................80
Borjúhús..........................86
Belsőrészek..........................87
Húspótlók ........................ 89
Baromfi, hal, vad ....................................93
Baromfi ......................................................93
Csirke ......................................................94
Gyöngytyúk ........................96
Liba..............................98
Pulyka ......................................................100
Kacsa ......................................................101
Hal-ételek........................... 101
Fogas, süllő................................................102
Csuka ......................................................103
Kecsege ......................................................103
Ponty ......................................................104
Harcsa ......................................................105
Vadak ......................................................106
Nyúl..................................................107
Hideg nyúlpecsenyék....................................110
Őzpecsenyék................................................111
Szarvas ......................................................113
Vaddisznó ................................................114
Fácánpecsenye ..........................................116
Fogoly ......................................................118
Mackó-falatok ..........................................119
Hideg tálak ................................................123
Saláták húsból, halból ..............................127
Forró szendvicsek ....................................128
Szendvics-krémek ....................................131
Saláták ........................... 135
Tészták, desszertek gyümölcsből......... 145
Frissítők nyáron és télen..............................165
Alkoholmentes hűsítők ..............................166
Turmix-italok ..........................................168
Kevés szesz - sok vitamin........................171
Nyári befőzések kevés munkával, sok vitaminnal.................................173
Gyümölcsök ................................................174
Főzelékfélék..........................179
Savanyúság ................................................180
A konzervekről ..........................................183
Mit és mikor?..........................185
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
1
2
3
Regisztráció
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.