| Az Olvasóhoz | 9 |
| A meglepő eredmény | 13 |
| A só jelentősége | 16 |
| Első tapasztalataim a finomanyagi energiákkal | 27 |
| Az elvesztett fogadás | 36 |
| Az igazság nyomában | 41 |
| A felépítő erők titka | 52 |
| A váratlan felfedezés | 54 |
| Az anyagcsere-katalizátorok jelentősége | 55 |
| A táplálék anyagcsere-katalizátorokra gyakorolt hatása | 56 |
| Néhány felépítő energia viszonylagos összehasonlítása | 59 |
| Táplálékunk felépítő ereje | 59 |
| A felépítő erők szervezetre gyakorolt hatása | 60 |
| A fehérje- és zsíremésztés felépítő energiái | 62 |
| A szénhidrátemésztés felépítő energiái | 64 |
| Az igazság nagyon egyszerű | 68 |
| Környezeti ártalmak okozta betegségek | 71 |
| Az allergia kialakulásának okai | 75 |
| Az emésztési zavarok okai | 75 |
| A bélflórazavarok és bélflóra-megbetegedések okai | 76 |
| A csecsemők és gyerekek allergiáinak kialakulása | 78 |
| A gyógyulás lehetséges! | 79 |
| Az egészséges sav-bázis egyensúly | 84 |
| Mi a sav és mi a bázis? | 84 |
| Hogyan alakulnak ki a savak a szervezetben? | 85 |
| Hogyan semlegesíti szervezetünk a savakat? | 86 |
| Mi történik, ha szervezetünk túlságosan savassá válik? | 88 |
| Hogyan táplálkozhatom egészségesen a sav-bázis egyensúly érdekében? | 89 |
| Összefoglalás | 90 |
| Táplálékaink sav- és bázisfeleslege | 91 |
| A nátronsós víz használata | 97 |
| A cukortól és a fehér liszttől betegen | 100 |
| A nyerskoszt jelentősége | 110 |
| A természetes rend törvényei - az ételtársítás | 119 |
| 1. táplálékcsoport | 121 |
| 2. táplálékcsoport | 122 |
| 3. táplálékcsoport | 123 |
| 4. táplálékcsoport | 124 |
| A viszonylag semleges élelmiszerek | 125 |
| 1. szint | 131 |
| 2. szint | 136 |
| 3. szint | 138 |
| Összefoglalás | 138 |
| A szervezet "szervi órája" | 141 |
| Az igazság viszonylagossága | 143 |
| Jin és Jang - az élet ősenergiái | 150 |
| Jin-jang minőségek a táplálékainkban | 152 |
| A jin-jang energiák szerepe egészségünkre nézve | 155 |
| A jin-jang energiák a hideg/meleg tulajdonságok közötti különbség | 159 |
| A táplálék alkotórészei | 161 |
| Hogyan védhet meg minket a táplálkozás a szabadgyökök ellen? | 163 |
| Az ember eredetileg is vegetáriánus? | 166 |
| A vitaminok tulajdonságai és hatásai | 168 |
| A legfontosabb ásványi anyagok jelentősége | 169 |
| A nyomelemek szerepe az anyagcserében | 174 |
| Az életenergiával teli teljes értékű táplálkozás előnyei | 176 |
| A tiszta gyümölcs- vagy zöldségétrend lehetséges hátrányai | 178 |
| Tápanyagtáblázat | 180 |
| Az ajurvéda gyógyító ereje | 184 |
| Minden, amit az allergiákról tudni kell | 189 |
| A megemésztetlen fehérjék miatt kialakuló allergiák | 191 |
| Környezeti eredetű mérgek nélkül nem lennének allergiás csecsemők és gyerekek! | 194 |
| Az allergiák kutatásának módszerei | 195 |
| Szénanátha - az ételallergiák előfutára? | 196 |
| Az igazi terápia tartós eredménnyel jár! | 198 |
| Az öröklődés szerepe a betegségek kialakulásában | 200 |
| Az allergiák testi tünetei | 203 |
| Pszichés eredetű allergiák és gyógyításuk | 206 |
| Védőoltás - áldás vagy átok? | 208 |
| Az allergiák pszichés tünetei | 212 |
| A bélgombák és a krónikus betegségek kialakulása | 217 |
| A szénhidrátoktól és zsíroktól megzavart emésztés elsődleges következményei | 218 |
| Az emésztésgyengeségből származó bélgombák kialakulása | 221 |
| "Gombák" - számos betegség okozói | 222 |
| A bélflóra hatása a lelki állapotra | 224 |
| A rettegett candida gombák és hatásaik | 226 |
| A gombák szerepe az érrendszeri megbetegedések, a rák és a reuma kialakulásában | 228 |
| A gyógyítás teljessége test, lélek és szellem számára | 233 |
| Terápia gyógytáplálkozással | 237 |
| A sejtanyagcsere jelentősége az egészségre és a hosszú életre | 238 |
| A felépítő erők aktiválásának szükséges feltételei | 241 |
| A felépítő terápia akadályai | 244 |
| A különböző emésztési zavarok egyszerű ismertetőjelei | 246 |
| Gyógy- és felépítő terápia magokkal és gyümölcsökkel | 247 |
| Méregtelenítés és transzmutáció - hogyan lesznek hátrányok az előnyökből | 250 |
| Összefoglalás | 253 |
| Jó tanácsok a gabona csíráztatásához | 256 |
| A kötőszövet méregtelenítésének problematikája | 259 |
| Miért salakoskodik szervezetünk? | 260 |
| Hogyan méregteleníthet bennünket táplálékunk? | 261 |
| Előre programozottak a méregtelenítési krízisek? | 263 |
| Mi a májpangás? | 265 |
| A májterápia | 271 |
| A Holt-tenger sója és hatása | 273 |
| A HTS D33 készítése | 275 |
| A HTS alkalmazása a gyakorlatban | 278 |
| A "switching" a kezelés akadálya | 281 |
| Az egészséghez vezető út | 284 |
| Az egészségtelen ételek mellőzése | 292 |
| Az emésztőképesség és a szervezet salaktalanításának felépítése | 292 |
| A májterápia jelentősége | 293 |
| A májterápia jelentősége akut megbetegedés esetén | 294 |
| A B-vitaminok jelentősége súlyosabb májproblémák esetén | 295 |
| A vesepangás kezelése | 296 |
| A sport és a méregtelenítés | 296 |
| A hőség és a méregtelenítés | 297 |
| Anya és gyermek táplálkozása | 298 |
| Helyes táplálkozás a terhesség alatt | 299 |
| Az anyatej óriási jelentősége | 302 |
| Allergiák csecsemőknél - A gyógyulás lehetséges! | 304 |
| Táplálkozási tanácsok egészséges gyerekeknek | 305 |
| Tejtermékek közelebbről | 308 |
| Általános táplálkozási tanácsok | 311 |
| Jó tanácsok csecsemők és gyerekek táplálkozására vonatkozóan | 312 |
| Védőoltások és fluorbevitel - két vitatott téma | 315 |
| "Élet csak életből ered!" | 318 |
| Kitekintés a jövőbe | 330 |
| Utószó | 334 |
| A szerzőről | 335 |