Lexikonok témakörből 20% kedvezmény CSAK MA!

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Égő föld (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Szlovákiai Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Pozsony
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 336 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Egri Viktor szerző által dedikált példány. Kihajtható térképmelléklettel.

Fülszöveg

Egri Viktor történelmi regénye a messzi középkorba nyúl tágyáért: Pannónia lakóiról, a longobardokról szól, akik északról jövet az V. században foglaltál el a hun birodalom összeomlása után a mai Dunántól területét.
A regény központi alakja Alboin longobard király, akiben a író a népvándorlás korának nagy hódítóját állítja elénk. Körülötte épül fel a történelmi és társadalmi háttér - a "sötét" középkor, az embertelenség, a pusztítás, a vér és hódítás korszaka, királyaival és főnemeseivel, akik a romlás és a halál pusztaságává, "égő földdé" teszik országukat, amikor új hódításra indulva kivonulnak belőle.
Két szomszéd és rokon nép, a longobardok és a gepidák vetélkedése teszi a regény első részének történelmi keretét - a harcban a gepidák alulmaradnak és a csatában megölt királyuk csodaszép leánya, Rozamunda Alboin felesége lesz. A regény második része a longobardok Itáliába elvándorlását és honalapítását mondja el.
Egri azonban nem történelmi krónikát ír: a hányatott, viharzó... Tovább

Egri Viktor

Egri Viktor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Egri Viktor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Égő föld (dedikált példány) Égő föld (dedikált példány) Égő föld (dedikált példány) Égő föld (dedikált példány) Égő föld (dedikált példány) Égő föld (dedikált példány)

A védőborító széle szakadozott, a borító széle elszíneződött.

A címlapon a szerző, Egri Viktor névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
6.800 ,-Ft
34 pont kapható
Kosárba