1.113.945

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig
Ginop popup ablak bezárása

Egy nap az elBulliban

Ferran Adriá ötleteinek és módszereinek kreatív világa

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Fotózta
Pécs
Kiadó: Alexandra Kiadó
Kiadás helye: Pécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 528 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 978-963-297-166-7
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a 30. oldalról:
"Ha valaki az elBulli műhelyéről hall, azonnal a barcelonai Calle Portaferrissán található helyszín jut az eszébe, ahol a tél során a kreatív munka legnagyobb része folyik.... Tovább

Előszó

Részlet a 30. oldalról:
"Ha valaki az elBulli műhelyéről hall, azonnal a barcelonai Calle Portaferrissán található helyszín jut az eszébe, ahol a tél során a kreatív munka legnagyobb része folyik. Ennek ellenére az igazi műhely, Ferran titkos laboratóriuma a Cala Montjoi-öbölben, az étterem közelében található.
A technológiai és koncepcionális kutatómunka első fázisa a barcelonai műhelyben zajlik, de magukat az ételeket az elBulli konyháin alkotják. A legfontosabb ötletek és stratégiai döntések már több mint húsz éve itt születnek meg.
A kreativitás része, hogy valami olyannal álljon elő az ember, amivel korábban még senki sem, de az újszerűség önmagában nem elég. Sok órányi kísérletezésre van szükség ahhoz, hogy olyasmi szülessen meg, ami egyszerre új és érdekes is." Vissza

Fülszöveg

Az Egy nap az elBulliban című exkluzív könyv a világ legjobb éttermének tartott elBulli kulisszái mögé enged bepillantást, egyszersmind betekintést nyújt napjaink leginnovatívabb séfjének, Ferran Adriának a gondolkodásmódjába.
Az étteremben elképesztően nehéz asztalt kapni: az évi 8000 helyre 2 000 000 helyfoglalási igény érkezik. Most, első alkalommal, az Egy nap az elBulliban mindenki számára megnyitja az étterem kapuit, bemutatva a konyha működését, a gasztronómiai innovációkat és az itt készített ételeket. A könyvben a több mint 1000 színes fotó mellett receptek, valamint extra oldalak találhatók, melyeken a kreatív módszerekről, az elBulli filozófiájáról, történetéről és Ferran Adria életéről olvashatunk.
Az Egy nap az elBulliban című kötetből megtudhatjuk, miért egyedülálló és varázslatos élmény eltölteni egy estét a világ legjobb éttermében.

Tartalom

Kérdések az elBulliról16
Ferran Adriá ifjúkora32
,,A kretivitás azt jelenti, hogy nem másolunk"40
Egy étel kialakításának fázisai64
A tudás elengedhetetlen az alapanyagok megítéléséhez72
Bevásárlás Rosesban80
Hogyan működik az asztalfoglalás?104
Az elBulli csapata112
Kreatív módszerek I.136
Bevásárlás Barcelonában176
Az elBulli története184
Kreatív módszerek II.240
Az elBulli étlapja272
Az étterem alaprajza312
A kapcsolat étterem és vendég között320
A digitális borlap328
Az elBulli konyhái384
Konyha és művészet400
Kreatív módszerek III.464
Az elBulli a számok tükrében496
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem