864.225

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Én még láttam a kikötőt (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Magyar Írókamara
Kiadás helye: Kecskemét
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 168 oldal
Sorozatcím: Lyukasóra-könyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-8435-06-2
Megjegyzés: Az egyik szerző, Eigel István által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal.

Fülszöveg

„Én még láttam a kikötőt" - emelte könyve címévé Gyurkovics Tibornak adott interjúja egyik fél mondatát Eigel István. A rimbaud-i hangulatú cím - akár a Részeg hajó egyik sora is lehetne - egyszerre sugall lemondást és vágyakozást. Már elérhetetlen a cél, a valaha megpillantott part körvonalai is elmosódtak, de aki egyszer is látta a kikötőt, mindig oda kívánkozik.
Eigel valóban látta a kikötőt. Pontosabban, igazságtalan önmagával: ma is látja, talán már járt is ott. A háború után indult festőnemzedék egyik jelentős egyéniségeként kiállítások sorával, számos gyűjteményben, így a Nemzeti Galériában őrzött műveivel - s nagy írástudók: García Márquez, Hamvas Béla méltó illusztrátoraként - mutatta meg, hogy nem hajózik messze ama kikötőtől: a művészi kifejezhetőség ritka-katarzisos csodájától.
Eigel emellett író is. Ritkaság ez a festők között, akik oly biztonságosan mozognak színekben, terekben, de bizony gyakran botladoznak, ha szavakkal van dolguk. Azonban vannak kivételek, s Eigel... Tovább

Tartalom

Amerikai napló 7
Amíg ez lehetséges 97
Gyurkovics Tibor kérdez 125
Szakonyi Károly: Emberarcok 165
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Én még láttam a kikötőt (dedikált példány) Én még láttam a kikötőt (dedikált példány) Én még láttam a kikötőt (dedikált példány) Én még láttam a kikötőt (dedikált példány) Én még láttam a kikötőt (dedikált példány) Én még láttam a kikötőt (dedikált példány) Én még láttam a kikötőt (dedikált példány)

A borító kopottas, a lapélek enyhén foltosak.

A címlapon az egyik szerző, Eigel István névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
2.980 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba