| Az eladó, felszolgáló tevékenysége | 9 |
| Árubeszerzés | 9 |
| Raktározás | 10 |
| Előkészítés | 11 |
| Termelés | 11 |
| Értékesítés | 12 |
| A forgalom elszámolása | 12 |
| Az eladókkal szemben támasztott követelmények | 13 |
| Szakmai követelmények | |
| A készítmények ismerete | |
| Szakszerű felvilágosítás nyújtása, ajánlás | |
| Adagolás, tálalás | |
| Csomagolás | |
| Kiszolgálás, felszolgálás | |
| Nyelvtudás | |
| Önképzés | |
| Személyi követelmények | 18 |
| Megjelenés | |
| Becsületesség | |
| Türelem | |
| Szervezőképesség | |
| Emlékezőtehetség | |
| Emberismeret | |
| Vendégismeret | 21 |
| A vendégek csoportosítása | 21 |
| Az átlagos vendég | |
| Az ideális vendég | |
| A nehezen kezelhető vendégek | |
| A vendégek megismerése | 23 |
| Kapcsolatteremtés a vendéggel | 24 |
| Eladás a vendégnek | 26 |
| Az üzlet berendezései, gépei | 27 |
| Bútorzat | 27 |
| Pultok | |
| Felvágott szeletelő | 28 |
| Hőközlő berendezések | 29 |
| Hűtő- és fagyasztóberendezések | 34 |
| Üdítőitalokat készítő és kiszolgáló berendezések | 39 |
| Szeszes italokat kiszolgáló berendezések | 42 |
| A kávéfőzőgép és segédberendezései | 42 |
| Az eszközök, amelyekkel az eladó, a felszolgáló dolgozik | 45 |
| Szállító- és tárolóeszközök | 45 |
| Tálcák, tálak | 46 |
| Tálaló- és adagolóeszközök | 47 |
| Tányérok | 49 |
| Evőeszközök | 50 |
| Palackok | 51 |
| Poharak | 53 |
| Kancsók, kannák | 55 |
| Csészék | 56 |
| Textíliák | 56 |
| Csomagolóeszközök | 57 |
| Balesetvédelmi szabályok | 59 |
| Cukrászsütemények és értékesítésük | 71 |
| A sütemények fajtái | 71 |
| A sütemények megrendelése, szállítása, átvétele, tárolása | 80 |
| A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése | 83 |
| A sütemények ajánlása, kiszolgálása, csomagolása | 85 |
| A cukrászsütemények felszolgálása | 88 |
| Fagylaltok és értékesítésük | 90 |
| A fagylalt típusai | |
| A fagylaltkészítésre vonatkozó higiéniai előírások | 92 |
| A fagylalt megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 93 |
| Fagylaltkészítés az üzletben | 94 |
| Adagolás és kiszolgálás | 95 |
| A fagylaltértékesítésre vonatkozó higiéniai előírások | 96 |
| A fagylalt felszolgálása | 97 |
| Hidegkonyhai készítmények és értékesítésük | 99 |
| A hidegkonyhai készítmények fajtái | 100 |
| Hideg szendvicsek | |
| Mártások | |
| Aszpikus sütemények | |
| Saláták | |
| Hideg töltött főzelékek | |
| Tojásételek | |
| Húsételek | |
| A hidegkonyhai készítmények megrendelése, szállítása, átvétele, tárolása | 116 |
| A pult, a kirakat, a vitrin elrendezése | 118 |
| A hidegkonyhai készítmények ajánlása | 119 |
| A hidegkonyhai készítmények adagolása, csomagolása, kiszolgálása | 119 |
| A hidegkonyhai készítmények felszolgálása | 120 |
| Melegkonyhai készítmények és értékesítésük | 123 |
| A melegkonyhai készítmények fajtái | 123 |
| A melegkonyhai készítmények ajánlása, adagolása, tálalása, kiszolgálása | 137 |
| A melegkonyhai készítmények felszolgálása | 139 |
| Az italok és értékesítésük | 142 |
| Az italok megrendelése, szállítása, átvétele, tárolása | 143 |
| Az italok adagolása, kiszolgálása | |
| A feketekávé kiszolgálása | |
| Az italok és a feketekávé kiszolgálása | 149 |
| Kávéskonyhai készítmények felszolgálása | 152 |