A kosaram
0
MÉG
4000 Ft
a kedvezményes
házhoz szállításig

Markó Béla költői világa

Szerző
Róla szól

Kiadó: Bookart Kiadó
Kiadás helye: Csíkszereda
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 234 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar 
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN: 978-606-8351-59-9
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal.

Fülszöveg


Mi az esztétikum és a politikum viszonya? Lehetséges-e a költő világát különválasztani a politikusétól? Az individuális vagy a közösségi szabadságtörekvések a fontos(abb)ak az irodalomban és az életben? Az avantgárd jellegű formabontás vagy a klasszicizáló karakterű formateremtés, a személyiség szétesésének, szóródásának, vagy a személyiség egységének, méltóságának költői ábrázolása a korszerű(bb)? Érvényesek lehetnek-e korunkban a teljesség, a harmónia, a szépség költői alakzatai? A világ, a létezés tényei áhítattal teljes emelkedettségre, pátoszra, vagy .kételyekkel teli, (ön)kritikus rákérdezésre, iróniára jogosítják fel a költőt?
Efféle és más, hasonlóan izgalmas kérdésekre keres választ a monográfia szerzője, Markó Béla verseit, köteteit újraolvasva. S végeredményben arra, hogy az alkotói felismerések esztétikai formákat öltve, hogyan, miért válhatnak mindannyiunk számára megtartó értékekké?
Elek Tibor József Attila-díjas irodalomtörténész, a Bárka folyóirat (és a... Tovább
Fülszöveg Kép

Elek Tibor

Elek Tibor műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Elek Tibor könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Markó Béla költői világa Markó Béla költői világa
Állapot:
2.580 ,-Ft
13 pont kapható
Kosárba