Próbálja ki megújult, VILLÁMGYORS keresőnket!
A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Elektrografikák (dedikált példány)

Szerkesztő
Fordító
Grafikus
Fotózta
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 20 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Haász Ágnes grafikusművész által dedikált példány. Színes reprodukciókkal gazdagon illusztrált kiállítási katalógus.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A látszólag anakronisztikusnak tűnő fogalomtársítás egyben műfaji megjelölésül is szolgálhat Haász Ágnes képeit szemlélve. a világból kirajzolható alak, a megformált alakegyüttesek az ember magára... Tovább

Előszó

A látszólag anakronisztikusnak tűnő fogalomtársítás egyben műfaji megjelölésül is szolgálhat Haász Ágnes képeit szemlélve. a világból kirajzolható alak, a megformált alakegyüttesek az ember magára eszmélésétől fogva jelentős élmények hordozói. A természet erőinek megjelenítése és az ember tevékenységének kapcsolata nemcsak az ősidőktől kezdődő mitológikus preformációkat jellemezte, de az antikvitás kozmológiáját, a középkor transzcendenciáját éppúgy mozgásba hozta, mint a későbbi világi és szabad individualitást előlegező kísérleteket.
S nem véletlen, hogy ezeket a különböző megközelítési módokat idéztem meg az elektro-ikonok bemutatásakor, mert ennek szellemében többféle és egyaránt érvényes megközelítést javasolhatunk. A lascaux-i emberről írja Bataille, hogy jellegzetes volt a mozgása, amely őt a változatlanságból kiszakította, magával ragadta és a bizonytalanság születését előlegezte. Alkotásai révén új útra tért a barlang félhomályában, a lámpások templomi fényénél túllépett azon, ami addig volt, azáltal, hogy valami olyasmit teremtett, ami korábban nem létezett. S már ekkor megmutatkozott a művészetnek az önmagáért, a ritus szépségéért létrejövő hatása. S ebből az is adódik, hogy a műalkotás új világot teremtő ideje túllép a profán időn, amelynek adott rendje van, s a szentség iránti vágy kiteljesítésének érzéki intenzitással, hasonló teremtő aktushoz köthető. Az egyedi alakok teljes világegészbe illeszkedhetnek, sugározzák azt az át-lépést, át-lényegülést, amely a rituálé szerves tartozéka volt az ősidőkben, azonban emlékeinkből, tudatalattinkból ma is felidézhető műalkotások segítségével... Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Elektrografikák (dedikált példány) Elektrografikák (dedikált példány) Elektrografikák (dedikált példány) Elektrografikák (dedikált példány) Elektrografikák (dedikált példány) Elektrografikák (dedikált példány)

A címlapon a szerző, Haász Ágnes dedikációja látható.

Állapot:
3.860 ,-Ft
19 pont kapható
Kosárba
10-100% kedvezmény!