| Kiadó: | Egészségügyi Kiadó |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
| Oldalszám: | 192 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 24 cm x 17 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
| Előszó | 3 |
| A konyha | 5 |
| A raktár | 7 |
| A hűtők | 15 |
| Az előkészítő | 16 |
| A főzőkonyha | 19 |
| A mosogató részleg | 22 |
| A kiszolgáltató részleg | 24 |
| Hazai konyhanormák | 29 |
| Az élelmezési üzem egészségügye | 35 |
| Az átvevő és raktározó részleg higiénéje | 36 |
| Az előkészítés higiénéje | 40 |
| A főzőrészleg higiénéje | 41 |
| A konyha tisztántartása | 43 |
| Az eszközök és gépek tisztogatása | 45 |
| Az élelmezési üzem személyi egészségügye | 46 |
| A konyhatechnika elméleti alapjai | 49 |
| A konyhaeszközök | 55 |
| A konyhatechnika | 61 |
| Tápanyagveszteség főzés hatására | 70 |
| Feladataink a konyhatechnikával kapcsolatban | 73 |
| Egyes tápanyagok elváltozásai a hő hatására | 74 |
| Egyéb fizikai behatások | 78 |
| Hazai élelmiszerek tápanyagtartalma | 82 |
| Komplettálás | 107 |
| Diétás konyhatechnika | 117 |
| Az előkészített anyagok az élelmezésben | 120 |
| Fontosabb diéták ismertetése | 123 |
| Könnyű vegyes alapétrend | 126 |
| Pépes alapétrend | 129 |
| Folyékony étrend | 132 |
| Fehérjebő étrend | 136 |
| Fehérjeszegény étrend | 138 |
| Fehérjeböjtnapok | 139 |
| Szénhidrátbő étrend | 142 |
| Szénhidrátszegény étrend | 143 |
| A cukorbetegség étrendi kezelése | 145 |
| Hizlaló-kúrák | 147 |
| Soványító étrend | 150 |
| A diétás ízszerelés technikája | 153 |
| Konyhasószegény étrend | 156 |
| A hasmenés étrendjei | 158 |
| Székrekedés étrendjei | 161 |
| Nyerskoszt | 164 |
| Reform-táplálkozás | 167 |
| Gyümölcskúrák | 168 |
| Savanyítás-lúgosítás | 172 |
| Ketogén étrend | 175 |
| Deszenzibiláló étrendek | 176 |
| Éhező napok | 178 |
| Tejnapok és tejkúrák | 180 |
| Szomjaztatás | 182 |
| Mennyiség szerinti tápbevitel technikája | 183 |
| A fehérje- és konyhasóbevitel szabályozása | 185 |
| Szénhidrát és fehérjebevitel szabályozása | 187 |