A kosaram
0
80%-ig
még
5 db

Élelmezési ipar 1972-1973. január-december

A Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület központi lapja - XXVI-XXVII. évfolyam 1-12. szám

Szerző

Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 768 oldal
Sorozatcím: Élelmezési ipar
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: Két teljes évfolyam. Orosz, angol, német nyelvű tartalommal és összefoglalókkal. További szerzők a lapokban. Fekete-fehér ábrákkal, fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1973. évi XXVII. évfolyam:
Antal Jenő: Osztott hidrosztatikus sterilezőberendezés 1
Arató József: A fagyasztott termékek tárolásának és forgalmazásának közgazdasági kérdései hazánkban és néhány európai országban 103
Aulich Antal: Az újítási mozgalom fejlesztése az élelmiszeriparban 334
Bajnógel József-Boór Károly-Valló Tamás: A külső és belső piaci kereslet várható alakulása, az élelmiszerforgalom távlati fejlődése 264
Balla Ferenc: Élelmiszerek esszenciális aminosavtartalma és dúsítási lehetőségek, különös tekintettel a kenyérre és száraztésztákra 237
Balla Ferenc: A tartósítóipar a korszerű, racionális táplálkozás szolgálatában 303
Berndorferné Kraszner Éva: Élelmiszerek vitamintartalma: a megőrzés és dúsítás problémái 225
Berndorferné Kraszner Éva-Telegdy Kováts László: Néhány újabb adat a plasztokinonok ismeretéhez 65
Biczó Iván-Solymos Gyula: Vízgazdálkodás az élelmiszeriparban 207
Bolberitz Károly: Élelmiszeripari szennyvizek tisztítása, környezetvédelem 1
Boór Károly, lásd: Bajnógel József
Dworschák Ernő: A fehérjék intenzív hőkezelésével és a Maillard-reakcióval kapcsolatos újabb kutatások eredményei 193
Dworschák Ernő-Hegedűs Mihály: A fehérjeértékelés kémiája, biológiája és fizikája 187
Endrödi János-Schleicher Imre: Élelmiszeripari vállalatok feladatainak modellszerű meghatározása 78
Gerely Péter-Rácz Margit: Az anyag- és energiaigényesség alakulása az élelmiszeriparban 276
Gerely Péter, lásd: Rácz Margit
Gressay Zoltán: Intenzív fejlesztés a konzerviparban 329
Gulyás Béla: Japán élelmiszeripara 33
Győrffy László: Szállításszervezés az élelmiszergazdaságban 307
Hegedűs Mihály, lásd: Dworschák Ernő
Holló János: Az élelmiszeripar a hazai műszaki kémiai kutatás keretében 257
Holló János: Zsigmond Elek és a mezőgazdasági kémiai technológia 355
Horváth Károly-Zsigó István: A vibrációs hatás hasznosítása berendezések fejlesztésére, illetve
néhány újszerű megoldásra 118
Hurták József: Értékelemzéssel az élelmiszergazdaság korszerű hatékony termeléséért 148
Juhász Endre: Az újítás és az újítással kapcsolatos munkaügyi viták 84
Kádas Lajos: Új, hazai banánérlelési eljárás 241
Kárpáti György: Az élelmiszeripari kutatás és kutatásszervezés új formáinak kialakítása a KGST-országok között 369
Kárpáti György: Különböző szójakészítmények felhasználása az élelmiszerek előállításánál 294
Keve Lajos: Épületszerkezetek radiológiai vizsgálata az élelmiszeriparban 212
Kis Gábor: Néhány élelmiszeripari szakma a pályaválasztás szempontjából 311
Kóbor Kálmán: Az élelmiszerfogyasztás komplex prognosztikai modelljeinek kialakítási lehetőségei 245
Kozma István: Az élelmiszeripari továbbképzés 1971/72. tanévének eredményei és az 1973. évi feladatai 119
Láng Pál: A liszt és a kenyér minőségi jellemzőinek összefüggései 16
Lásztity Radomir: 'Sigmond Elek munkásságának jelentősége az élelmiszerkémia területén 337
Lásztity Radomir-Major József-Rékasi Tibor:
Adatok a gyümölcsök tulajdonságainak meghatározásához 129
Lénárt Lajos: Az élelmiszeriparban dolgozó fiatalok továbbképzési lehetőségei 362
Lindner Károly: Az élelmezési ipar feladatai termékei kalóriacsökkentésében 231
Lindnerné Szotyori Katalin: Az aszkorbinsav felhasználása és szerepe az élelmiszeriparban 161
Lugosi Jenő: Műanyag göngyölegek és csomagolószerek felhasználása az élelmiszeriparban (I-II) 39, 111
Lugosi Jenő: A Tavaszi Lipcsei Vásár élelmiszeripari gépújdonságai 181
Ludvig László: Keményítő-hidrolízis és glükózreverzió 172
Major József, lásd: Lásztity Radomir
Nagy Emil: A húsvizsgálat és a húshigiéne távlati feladatai 55
Örsi Ferenc, lásd: Telegdy Kováts László
Perédi József-F. Ruzics Anna: Módszerek a levegő bűzszennyeződésének megakadályozására zsiradékipari üzemekben 167
Petróné Turza Mária-Szár Földiné Szalma Ilona: Aszkorbinsav és dehidroaszkorbinsav rétegkromatográfiás meghatározása élelmiszerekben 6
Rácz Margit-Gerely Péter: A gyártási folyamatszervezés módszere az élelmiszeriparban 111
Rácz Margit, lásd: Gerely Péter
Rákasi Tibor, lásd: Lásztity Radomir
Ruzics Anna, lásd: Perédi József
Schleicher Imre, lásd: Endrődi János
Simek Ferenc: A Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet 1972. évben végzett kutatásai 289
Solymos Gyula, lásd: Biczó Iván
Sólyom Lajos: A gyümölcsfelesleg hasznosításának lehetőségei 375
Somogyvári Gyula: A tej-, tejtermékellátás és tejfeldolgozás helyzete 108
Spanyár Pál: Szintetikus élelmiszerek 69
Szabadkai Gyula: Az élelmiszeripari termelés- és műszaki fejlesztés időszerű feladatai 321
Szabó Ferenc: Könnyűszerkezetes épületek az élelmiszeriparban 73
Szalay Gábor: Fejlesztési lehetőségek az élelmezésipari épületek befejező munkáinál 134
Szántóné Németh Éva: Gyorsfagyasztott zöldborsó tárolása 200
Szírföldiné Szalma Ilona, lásd: Petróné Turza Mária
Székely Béla: A silók vezérlőberendezéseinek jövőbeni kialakítása (II.) 50
Szenes Endréné: Egységes üvegzárás bevezetése a KGST országokban 275
Szilágyi József: Az élelmiszerek mikrobiológiai ellenőrzésének fejlesztése 140
Szilágyi József: Az élelmiszeripari termékek új jelölési rendszere 270
Szőke Mihály: Korszerű csomagolási módok alkalmazása és a vállalati nyereségérdekeltség 341
Telegdy Kováts László: 'Sigmond Elek, az ember 358
Telegdy Kováts László-Örsi Ferenc: Egyes megfigyelések a karamellizációval kapcsolatosan 97
Telegdy Kováts László, lásd: Berndorferné Kraszner Éva
Újhelyi Sándor: Tartályrendszerek gépesített tisztogatása 24
Valló Tamás, lásd: Bajnógel József
Valló Tamás-Versztovsek Radmila: Az élelmiszer-kiskereskedelmi hálózat távlati fejlesztése és ennek technikai követelménye 214
Vereckei Imre: A belföldi élelmiszerforgalmazás helyzete, perspektívája, a marketingtevékenység az élelmiszergazdaságban 142
Versztovsek Radmila, lásd: Valló Tamás
Walz Géza: Egy láthatatlan veszélyforrás: az elektrosztatikus feltöltődés 347
Zacher László: A „rendszer" fogalmáról, szervezési megközelítésben 248
Zala Lajos: Élelmiszergazdaságunk műanyagfeldolgozó bázisának fejlődése és eredményei 313
Zsigó István, lásd: Horváth Károly
Zycki Wojciech: Az élelmezésipari termékek fogyasztási prognózisa az 1990. évig a Lengyel Népköztársaságban 173
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv