1.034.962

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési ismeretek

Táplálkozástan, Mikrobiológia-Higiéne, Élelmianyag ismeret

Szerző
Lektor

Kiadó: Magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Táplálkozási ismeretek5
Táplálkozási alapfogalmak5
A táplálékok összetétele - tápanyagok5
A táplálkozás élettani folyamatai14
Az emésztés14
A felszívódás18
A tápanyagok hasznosulása19
Energia- és tápanyagszükséglet21
Energiaszükséglet21
Tápanyagok szükséglete24
A diétás táplálkozás25
Mikrobiológiai és higiénés ismeretek28
Mikrobiológiai ismeretek28
A mikroorganizmusok főbb csoportjai28
A mikroorganizmusok tevékenységét befolyásoló környezeti tényezők31
A mikroorganizmusok tevékenysége34
Higiénés ismeretek35
Személyi higiéne36
Munkahelyi higiéne39
Ételek, ételkészítés higiénéje43
Élelmianyag ismeret48
Az élelmiszerek romlása és tartósítása48
A romlást előidéző hatások49
A romlás elleni védelem51
Növényi eredetű élelmi anyagok58
Gabonafélék és feldolgozási termékeik58
A gabonaszem felépítése, összetétele és táplálkozási jelentősége58
Liszt60
Sütőipari termékek61
Tésztaipari termékek63
Zöldség- és gyümölcsfélék65
A zöldség- és gyümölcsfélék táplálkozástani jelentősége66
A zöldség- és gyümölcsfélék minősége67
A zöldség- és gyümölcsfélék tárolása, kezelése68
A zöldség- és gyümölcsfélék csoportosítása70
Gombák72
Növényi eredetű zsíradékok73
Étolaj73
Margarin73
Állati eredetű élelmi anyagok74
A tej és tejfeldolgozás termékei75
A fogyasztói tej75
Tartós tejféleségek79
A tej ipari feldolgozásának termékei80
Tojás86
A hús és húsfeldolgozás termékei89
Tőkehús91
A hús ipari feldolgozásának termékei96
Egyéb állatok húsa102
Állati eredetű étkezési zsíradékok106
Élvezeti szerek108
Italok108
Alkoholtartalmú italok109
Bor110
Sör131
Szeszesital-ipari készítmények139
Alkoholmentes italok146
Gyümölcs- és zöldséglevek147
Szörpök148
Szénsavas üdítőitalok149
Fűszerek és ízesítőszerek153
Fűszerek153
Ízesítőszerek161
Ételízesítő készítmények163
Koffeintartalmú élvezeti szerek164
Kávé165
Tea170
Édesítőszerek174
A cukor174
A méz175
Mesterséges édesítőszerek176

Dr. Kádas Lajos

Dr. Kádas Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kádas Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmezési ismeretek Élelmezési ismeretek Élelmezési ismeretek Élelmezési ismeretek Élelmezési ismeretek Élelmezési ismeretek Élelmezési ismeretek Élelmezési ismeretek

A borító javított. Több lapon jelölések, aláhúzások, színes sorkiemelések találhatók.

Állapot: Sérült
2.140 Ft
1.710 ,-Ft 20
9 pont kapható
Kosárba
konyv