kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Magánkiadás |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 176 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | |
| Táplálkozási ismeretek | 5 |
| Táplálkozási alapfogalmak | 5 |
| A táplálékok összetétele - tápanyagok | 5 |
| A táplálkozás élettani folyamatai | 14 |
| Az emésztés | 14 |
| A felszívódás | 18 |
| A tápanyagok hasznosulása | 19 |
| Energia- és tápanyagszükséglet | 21 |
| Energiaszükséglet | 21 |
| Tápanyagok szükséglete | 24 |
| A diétás táplálkozás | 25 |
| Mikrobiológiai és higiénés ismeretek | 28 |
| Mikrobiológiai ismeretek | 28 |
| A mikroorganizmusok főbb csoportjai | 28 |
| A mikroorganizmusok tevékenységét befolyásoló környezeti tényezők | 31 |
| A mikroorganizmusok tevékenysége | 34 |
| Higiénés ismeretek | 35 |
| Személyi higiéne | 36 |
| Munkahelyi higiéne | 39 |
| Ételek, ételkészítés higiénéje | 43 |
| Élelmianyag ismeret | 48 |
| Az élelmiszerek romlása és tartósítása | 48 |
| A romlást előidéző hatások | 49 |
| A romlás elleni védelem | 51 |
| Növényi eredetű élelmi anyagok | 58 |
| Gabonafélék és feldolgozási termékeik | 58 |
| A gabonaszem felépítése, összetétele és táplálkozási jelentősége | 58 |
| Liszt | 60 |
| Sütőipari termékek | 61 |
| Tésztaipari termékek | 63 |
| Zöldség- és gyümölcsfélék | 65 |
| A zöldség- és gyümölcsfélék táplálkozástani jelentősége | 66 |
| A zöldség- és gyümölcsfélék minősége | 67 |
| A zöldség- és gyümölcsfélék tárolása, kezelése | 68 |
| A zöldség- és gyümölcsfélék csoportosítása | 70 |
| Gombák | 72 |
| Növényi eredetű zsíradékok | 73 |
| Étolaj | 73 |
| Margarin | 73 |
| Állati eredetű élelmi anyagok | 74 |
| A tej és tejfeldolgozás termékei | 75 |
| A fogyasztói tej | 75 |
| Tartós tejféleségek | 79 |
| A tej ipari feldolgozásának termékei | 80 |
| Tojás | 86 |
| A hús és húsfeldolgozás termékei | 89 |
| Tőkehús | 91 |
| A hús ipari feldolgozásának termékei | 96 |
| Egyéb állatok húsa | 102 |
| Állati eredetű étkezési zsíradékok | 106 |
| Élvezeti szerek | 108 |
| Italok | 108 |
| Alkoholtartalmú italok | 109 |
| Bor | 110 |
| Sör | 131 |
| Szeszesital-ipari készítmények | 139 |
| Alkoholmentes italok | 146 |
| Gyümölcs- és zöldséglevek | 147 |
| Szörpök | 148 |
| Szénsavas üdítőitalok | 149 |
| Fűszerek és ízesítőszerek | 153 |
| Fűszerek | 153 |
| Ízesítőszerek | 161 |
| Ételízesítő készítmények | 163 |
| Koffeintartalmú élvezeti szerek | 164 |
| Kávé | 165 |
| Tea | 170 |
| Édesítőszerek | 174 |
| A cukor | 174 |
| A méz | 175 |
| Mesterséges édesítőszerek | 176 |