kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Vendéglátóipari Szakközépiskola |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Tűzött kötés |
| Oldalszám: | 112 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 21 cm x 14 cm |
| ISBN: | |
| A vendéglátóipari higiénia | 1 |
| A higiénia fogalma | 1 |
| A vendéglátó egységgel szemben támasztott általános követelmények | 2 |
| A helyiségek elhelyezésére és felszerelésére vonatkozó előírások | 5 |
| Áruátvevő helyiség | 5 |
| Földesáru raktár | 5 |
| Szárazáru raktár | 7 |
| Hűtőszekrények, hűtőkamrák, hűtőpultok | 9 |
| Földesáru előkészítő | 10 |
| Tojásmosó | 11 |
| Húselőkészítő | 11 |
| Termelő helyiség | 13 |
| Mosogatók | 15 |
| Értékesítőhelyiségek | 16 |
| Szociális helyiségek | 17 |
| Kiegészítő helyiségek | 17 |
| Vendéglátó egység tisztántartása | 18 |
| Takarítás | 18 |
| Rovar és rágcsáló irtás | 20 |
| Mosogatás | 22 |
| A személyzetre vonatkozó egészségügyi előírások | 24 |
| Az egyes üzlettípusokra vonatkozó előírások | 27 |
| Az ételkészítés higiéniája | 37 |
| A víz higiéniája | 37 |
| A nyersanyagok tisztasága | 38 |
| Az ételek tárolása | 39 |
| A kiroorganizmusok kártétele | 42 |
| Ételfertőzés | 44 |
| Ételmérgezés | 44 |
| Tennivalók ételmérgezés, ételfertőzés esetén | 53 |
| Ételmérgezések, ételfertőzések megelőzése | 56 |
| Az ételmintavételre vonatkozó előírások | 59 |
| Élelmiszerromlás | 61 |
| Az élelmiszerek minősége | 64 |
| Az élelmiszerek minősége, minőségvédelem | 64 |
| Az élelmiszerek viselkedése tárolás közben | 67 |
| Az élelmiszerek romlási előidéző tényezők | 69 |
| Az élelmiszerek tartósítása | 70 |
| Az élelmiszerekre vonatkozó kezelési, tárolási szabályok | 72 |
| Gabonafélék és feldolgozási termékeik | 72 |
| Lisztek | 72 |
| Sütőipari termékek | 73 |
| Tésztaipari termékek | 75 |
| Zöldségfélék és gyümölcsök | 75 |
| Édesítőszerek | 80 |
| Édesipari termékek | 80 |
| Fűszerek és ízesítőszerek | 81 |
| Koffeintartalmú élvezeti szerek | 84 |
| Italok | 88 |
| A hús és a húsfeldolgozóipar termékei | 94 |
| A tej és feldolgozásának termékei | 101 |
| A tojás | 110 |
| Étkezési zsiradékok | 110 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.