| Kiadó: | Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 136 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-637-045-1 |
| TÁPLÁLKOZÁSI ISMERETEK | 7 |
| Az élelmianyagokban előforduló tápanyagok és egyéb alkotórészek | 9 |
| Fehérjék | 11 |
| Zsírok és zsírszerű anyagok | 12 |
| Szénhidrátok | 13 |
| Vitaminok | 16 |
| Ásványi anyagok | 18 |
| Víz | 19 |
| Járulékos anyagok | 19 |
| A táplálkozás élettana | 21 |
| Az emésztés | 21 |
| A felszívódás | 26 |
| A tápanyagok anyagcserefolyamatai | 30 |
| Energia- és tápanyagszükséglet | 32 |
| Energiaszükséglet | 32 |
| Az energiaszükséglet biztosítása | 36 |
| Tápanyagszükséglet | 37 |
| A korszerű táplálkozással kapcsolatos néhány fogalom | 41 |
| A táplálékok hasznosulása | 41 |
| Táplálkozási ritmus | 42 |
| Telítő érték | 43 |
| Táplálkozási ajánlások | 45 |
| Ellenőrző kérdések | 49 |
| HIGIÉNÉS ISMERETEK | 51 |
| A vendéglátóipari higiéne tárgyköre | 53 |
| Személyi higiéne | 53 |
| Egészségi állapot | 53 |
| Testi tisztaság | 55 |
| Munkaruha | 57 |
| Munkahelyi higiéne | 58 |
| A vendéglátó üzem helyének kiválasztása, elhelyezése | 58 |
| Az üzem tagolódása és higiénéje | 59 |
| Az ételek higiénéje | 67 |
| Az ételkészítés higiénéje és az egyes ételcsoportok higiénés jellemzői | 67 |
| Az ételek szállításának higiénéje | 70 |
| Ellenőrző kérdések | 72 |
| ÉLELMIANYAGOK ISMERETE | 73 |
| Az élelmianyagok romlása és a romlás elleni védekezés | 76 |
| A romlást előidéző hatások | 76 |
| A romlás elleni védekezés | 79 |
| Gabonafélék és feldolgozási termékeik | 84 |
| Liszt | 85 |
| Tésztaipari termékek | 86 |
| Sütőipari termékek | 87 |
| Zöldség- és gyümölcsfélék | 89 |
| Táplálkozástani jelentőségük | 89 |
| Csoportosításuk | 90 |
| A minőséget meghatározó tényezők | 91 |
| Kezelésük, tárolásuk | 92 |
| A tej és a tej ipari feldolgozásának termékei | 94 |
| Fogyasztói tej | 94 |
| Tejkészítmények, tejtermékek | 96 |
| A hús és a hús ipari feldolgozásának termékei | 99 |
| Tőkehús | 99 |
| Húsipari készítmények | 101 |
| Étkezési zsíradékok | 104 |
| Tojás | 107 |
| Alkoholtartalmú italok | 110 |
| Bor | 111 |
| Sör | 116 |
| Szeszesitalipari készítmények | 119 |
| Alkoholmentes italok | 121 |
| Üdítő italok | 121 |
| Ásvány- és gyógyvizek | 122 |
| Koffeintartalmú élvezeti szerek | 124 |
| Kávé | 124 |
| Tea | 126 |
| Fűszerek és ízesítőszerek | 128 |
| Fűszerek | 128 |
| Ízesítőszerek | 131 |
| Ellenőrző kérdések | 133 |
| Irodalomjegyzék | 135 |
| Ábrajegyzék | 136 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.