kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola |
|---|---|
| Kiadás helye: | Budapest |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
| Oldalszám: | 232 oldal |
| Sorozatcím: | |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 30 cm x 21 cm |
| ISBN: | |
| Megjegyzés: | Fénymásolt példány. |
| Dr. Ladocsi Teréz: Általános bevezető ismeretek | |
| Dr. Ladocsi Teréz: Az élő anyag szerveződése | |
| Virusok | 1 |
| Prokarioták, eukarioták | 1 |
| Dr. Ladocsi Teréz: A szervezetek kémiai épitőkövei | |
| A szénhidrátok | 4 |
| A lipidek | 5 |
| A fehérjék | 5 |
| A nukleinsavak | 7 |
| A viz | 7 |
| A szervetlen elemek, illetve vegyületek | 8 |
| Egyéb vegyületek | 9 |
| Dr. Ladocsi Teréz: Az élelmianyagokban elkészités és tárolás közben fellépő változások | 12 |
| Fizikai hatások | 13 |
| Kémiai és biokémiai hatások | 14 |
| Biológiai hatások | 15 |
| Dr. Ladocsi Teréz: Az élelmianyagok tartósitás | |
| Az élelmianyagok romlása elleni védelem | 16 |
| A tartósitott termékek táplálkozástani megitélése | 27 |
| Dr. Ladocsi Teréz: Növényi eredetű élelmianyagok | |
| Dr. Ladocsi Teréz: Gabonafélék, sütő- és tésztaipari termékek | |
| A gabonafélék | 28 |
| A gabonafélék gabonaipari feldolgozása, a gabonaipar termékei | 38 |
| Sütőipari termékek | 47 |
| A tésztaipar termékei és felosztásuk | 63 |
| Dr. Ladocsi Teréz: Zöldség- és gyümölcsfélék | |
| A zöldség- és gyümölcsfélék minősége | 66 |
| A zöldség- és gyümölcsfélék összetétele | 72 |
| A zöldségfélék és a gombák csoportositása | 77 |
| Gyümölcsök csoportositása | 108 |
| Gyümölcskészitmények | 121 |
| Zöldség- és gyümölcsfajták táplálkozástani jelentősége | 124 |
| A zöldség és gyümölcsfélék tárolása | 125 |
| Dr. Pethő Mária - Dr. Ladocsi Teréz: Állati eredetű élelmi anyagok | 128 |
| Dr. Pethő Mária: A hús fogalma és felépitése | |
| A húsban előforduló szövettipusok | 130 |
| A hús kémiai összetétele | 134 |
| A vágóállatok | 137 |
| A hús érése, kezelése, minősége | 139 |
| Húsipari készítmények | 144 |
| Egyéb állatok húsa | 151 |
| Dr. Pethő Mária: Állati és növényi eredetű zsiradékok | 165 |
| Az állati zsiradékok | 167 |
| A növényi zsiradékok | 169 |
| Dr. Pethő Mária: A tojás | |
| A tojás fogalma és összetétele | 173 |
| A tojás hibái és betegségei | 178 |
| Tartósított tojáskészítmények | 180 |
| Dr. Ladocsi Teréz: Tej és tejtermékek | |
| A tej összetétele és tulajdonságai | 183 |
| A tej általános kezelése | 198 |
| Tejipari termékek | 203 |
| Tartósitott tej | 231 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.